Szegedi Arcok

Szakembör rovatunk bemutatja: exkluzív, off road parkolási lehetőség a Klebelsberg-telepi posta előtt

Három helyett egy parkolóhely, bedőlő árokpart és némi off road élmény várja az új helyre költöztetett és karácsonykor újranyitott Klebelsberg-telepi posta látogatóit a Zentai utcában.

Tavaly novemberben még ígéretesnek tűnt a dolog. Majdnem sikerült… Fotó: Klebelsberg-telep, Szeged Facebook.

KARÁCSONY ELŐTT ÚJ HÁZBA KÖLTÖZÖTT A HATTYASI POSTA

Az áldatlan állapotokra egy környéken lakó olvasónk, Katalin hívta fel a figyelmünket, a fotók is tőle származnak (hálás köszi értük). A Klebelsberg telepi, 17-es számú postát még 2020 nyarán zárták be, miután az ingatlan tulajdonosa felmondta a Magyar Postával kötött bérleti szerződését. A régi-új posta végül a Somogyi-könyvtár Klebelsberg-telepi fiókkönyvtárának épületében lelt otthonra karácsony előtt pár nappal a Zentai utcában, a könyvtár pedig az Összefogás Házába költözött át. Az új helyet a rendeltetésnek megfelelően át is alakították, informatikai és biztonságtechnikai fejlesztéseket hajtottak végre, azonban egy fontos dolgot úgy tűnik, sikerült lespórolni:

…a posta igényeinek megfelelően az önkormányzatnak 3 kötelező parkolóhelyet kellett volna biztosítania, ebből végül misztikus okokból egyetlen lett.

AZ OFF ROAD CLUB HUNGARY BEMUTATJA: PARKOLÁS A KLEBELSBERG-TELEPI POSTA ELŐTT

Ahogy a fotókat küldő Katalin és a postától pár háznyira lakó Zoli írta, a parkolóhelyet nem találó, ezért az árok melletti füves részt trancsírozó autósok mellett további probléma, hogy a Magyar Posta szállító járművei is az árokpart mellett kénytelenek parkolni, tovább rontva a helyzetet. Mint az utóbbi olvasónk írja: “a háromból kettőt lespóroltak, most egy parkolóhely van és egy bedőlő árokpart a kocsik miatt, bravó.” Katalin szerint ha már így alakult, legalább kaviccsal leszórhatták volna a sáros időben off road pályává alakított részt, de inkább ezt a “roppant szakszerű” megoldást választották:

Pro Tipp: rakd le az autót, légy sportos és környezettudatos, járj biciklivel!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb