- Hirdetés -
- Hirdetés -
Mindenmás

Az ukrán parlament jogvédelmi bizottsága elfogadta és támogatja a lakossági fegyverviselést, vagyis a gépfegyverek és puskák birtoklását

- Hirdetés -

Az észak-keleti szomszédaink, vagyis az ukrán parlament jogvédelmi bizottsága elfogadta és támogatja a lakossági fegyverviselést engedélyező és szabályozó törvénytervezetet. A javaslat lehetővé tenné az ukrán állampolgárok számára az automata gépfegyverek, rövid és hosszú csövű lőfegyverek, sörtés és golyós puskák, karabélyok birtoklását – írja az index.hu a karpathir.com-ra hivatkozva.

A tulajdonosok a gépjármű vezetői jogosítványhoz hasonló fényképes fegyverviselési engedélyt kapnának. E dokumentum tartalmazná az illető számára engedélyezett lőfegyver kategóriáját, valamint a gépkocsik forgalmi engedélyéhez hasonló, a birtokolt lőfegyver műszaki adatait tartalmazó dokumentumot is mellékelnének hozzá. A törvénytervezet előírja azt is, kik volnának jogosultak lőfegyver viselésére. Olyan kritériumok szerepelnek a dokumentumban, mint a megfelelő egészségi állapot, a büntetlen előélet. A lőfegyverek tulajdonosainak kötelező volna felelősségbiztosítást kötni. A törvénytervezet értelmében létre kellene hozni egy egységes országos nyilvántartási adatbázist, az igénylőknek pedig el kellene végezniük egy speciális fegyverhasználati kiképzést. A portál megjegyzi, hogy az ukrán államfő ellenzi a lakosság felfegyverzését, mivel úgy véli: az ukrán társadalom még nem eléggé érett erre.

Forrás: index.hu

- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb