Mindenmás

Profi nonprofitok Szegeden: bemutatkozik a Project Zone

Az elmúlt évtizedben az Európai Unió a magas versenyképességű szociális piacgazdaság előmozdítása céljából a szociális gazdaságot és a szociális innovációt állította törekvései középpontjába mind a területi kohézió, mind a társadalmi problémák újszerű megoldása – különösen a szegénység és a kirekesztés elleni küzdelem – tekintetében.

A Project Zone Tanácsadó Nonprofit Kft. 2018. óta működik nonprofit cég formájában. Jogelődjük, a Project Zone Szociális Szövetkezet még 2013–ban alakult. A cég és jogelődje kezdetek óta társadalmi vállalkozásként működik, így saját bőrünkön érezték és érzik a szociális gazdaság jótékony hatásait és természetesen a nehézségeit. 2016–tól kezdve 110 társadalmi vállalkozással kerültek kapcsolatba az ország minden tájáról, de leginkább a konvergencia régióból és azon belül is az elmaradott térségekben tevékenykedő, főként szociális szövetkezetekkel.

Ez az a célcsoport, akiknek a legnagyobb szüksége van a támogatásra a projektek generálásában és megvalósításában, viszont pontosan ezért lehet a legtöbbet segíteni is.

A cég küldetése az atipikus foglalkozatás, a gyesről, gyedről visszatérők munkaerő piaci reintegrációja, a helyi értékek védelme, kistelepülések jó ötleteinek felkarolása, a társadalmi vállalkozások munkavállalói munkahelyeinek megőrzése, új munkahelyek létesítése.

A legtöbb tanácsadási munkájuk az alábbiakra terjedt ki:

  • projekt ötletek kidolgozása
  • finanszírozási források megtalálása
  • finanszírozási projektek kidolgozása
  • finanszírozások projektek megvalósítása
  • termelési/szolgáltatási folyamatok kidolgozása
  • társadalmi szerepvállalás, szervezeten belül és szervezeten kívül
  • helytállás a piaci körülmények között

Ha úgy érzed, hogy bármelyik területen segíteni tudnak, vedd fel velük a kapcsolatot a [email protected] e-mail címen.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb