Mindenmás

Újabb embercsempész rendőrkézen: gumicsónakkal szállította, majd az ártérben elengedte a migránsokat Szegednél

Motoros gumicsónakkal közlekedő embercsempészt fogtak el a Tiszán Szegednél szombatra virradóra a katonák és a rendőrök – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. Szabó Szilvia közölte, a Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Magyar Honvédség egyenruhásai a közös vízi járőrszolgálatuk során 2021. január 30-án 1 óra körül Szeged külterületén, a Tiszán vontak intézkedés alá egy motoros gumicsónakot, amelyet egy szerb állampolgár vezetett.

A gyanú szerint a férfi nem sokkal korábban öt határsértőt szállított át Magyarországra. Az illegális migránsokat valamivel távolabb, még az ártérben feltartóztatták a járőrök. A határsértők szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a szerb férfit előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult ellene eljárás. Az illegális migránsokat pedig a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.​

A múlt heti gyöngyszem:

Forrás: MTI, police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb