Közélet

Operatív törzs: az EMMI újra engedélyezte az egynapos ellátások visszavezetését

Az EMMI újra engedélyezte az egynapos ellátások visszavezetését, számolt be róla Müller Cecília, országos tisztifőorvos az Operatív törzs mai online sajtótájékoztatóján. Ez azt jelenti, hogy a 2020. november 7-től elrendelt halasztható műtétek felfüggesztését feloldják, és a szájsebészeti és fül-orr gégészeti ellátásokon kívül mindent igénybe lehet venni, előjegyzés függvényében.

A KÖVETKEZŐ NAPOKBAN 40 EZER FŐ BEOLTÁSÁRA KERÜL SOR

A következő napokban negyvenezer fő beoltását tervezzük −  jelentette be Müller Cecília országos tisztifőorvos. Elmondta, hogy a legidősebbeket a háziorvosok segítségével oltják, Moderna vakcinával. Elmondta, megvannak a leszűrt listák, mindenki meg fogja kapni azt az információt, hogy a háziorvosi rendelőben vagy az oltóponton kell-e oltakoznia.

Fotó: koronavirus.gov.hu

ÚJRA ENGEDÉLYEZTÉK AZ EGYNAPOS ELLÁTÁST

Müller Cecília elmondása alapján az Emberi Erőforrások Minisztériuma engedélyezte az egynapos ellátások visszavezetését az egészségügyi ellátásban. Mint mondta, a szájsebészeti és fül-orr gégészeti ellátásokon kívül mindent igénybe lehet venni, előjegyzés függvényében.

“Aki beavatkozás előtt áll, annak 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztre és antigén alapú gyorstesztre lesz szüksége a beavatkozás napján. Mivel az egészségügyi dolgozók a kórházakban és az oltópontokon is teljesítenek, ezért az egynapos ellátások száma korlátozott” – közölte Müller Cecília.

Mint arról korábban beszámoltunk, Kásler Miklós 2020. november 7-től – az egyre növekvő számú koronavírusos beteg folyamatos ellátásának biztosítása érdekében –elrendelte a halasztható műtétek felfüggesztését. Erről ebben a cikkünkben írtunk:

KEDDEN SEM KELLETT INTÉZKEDNI AZ ÜZLETEKBEN, VENDÉGLÁTÓ – ÉS SZÁLLÁSHELYEKEN

Hétfőhöz hasonlóan kedden sem kellett a rendőröknek intézkedniük az üzletekre, a vendéglátóhelyekre, a szálláshelyekre, valamint a szabadidős létesítményekre vonatkozó korlátozások megszegése miatt – mondta el Gál Kristóf alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az alezredes hozzátette: a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt kedden 187-szer intézkedtek a rendőrök; 152-en közterületen, hatan közlekedési eszközön, 29-en pedig egyéb zárt helyen nem viseltek maszkot.

Forrás: MTI/index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb