Közélet

A Szegedi Tudományegyetem csatlakozott a Tanítsunk Magyarországért programhoz

Újabb két felsőoktatási intézmény – a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE)- csatlakozott a Tanítsunk Magyarországért programhoz csütörtökön. 

A PROGRAM AZÉRT JÖTT LÉTRE, HOGY MINDENKI A KÉPESSÉGEINEK ÉS KÉSZSÉGEINEK MEGFELELŐ SZAKMÁT VÁLASZTHASSON

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstartégiáért és szabályozásért felelős államtitkára, a program alapítója az esemény online tájékoztatóján úgy fogalmazott: a Tanítsunk Magyarországért programot azért indították el 2018-ban, mert hisznek abban, hogy minden gyermek képességeinek és készségeinek megfelelő szakmát, hivatást választhat, függetlenül attól, hogy az ország melyik pontján él.

Fotó: ujno.sk

MINDEN HETEDIK – NYOLCADIK OSZTÁLYOS DIÁK KAPNA MAGA MELLÉ EGY EGYETEMISTA MENTORT

Rámutatott, hogy az a cél, hogy az elkövetkező években a vidéki kistelepüléseken élő minden hetedik-nyolcadik osztályos általános iskolás tanuló kapjon maga mellé egy egyetemista mentort, aki segíti az általános iskola befejezésében, a továbbtanulásban. Ez mintegy kétezer egyetemistát és tízezer általános iskolást jelent, a cél elérése tehát nem lehetetlen – mondta.

FEBRUÁR 15-IG TART A TOBORZÁS A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEMEN

Az államtitkár kulcstényezőnek nevezte a mentorok számának növelését, a SZTE oktatási tevékenysége e téren mintaértékű. A toborzás február 15-ig tart, az SZTE eredményei már most önmagukért beszélnek, hatszázan jelentkeztek az intézményből – hangoztatta.

Rovó László, az SZTE rektora kiemelte: annak ellenére, hogy csak a második körben csatlakoznak a programhoz, jó tanulói lesznek annak. Az SZTE mint a régió fő tudományos központja, és a gazdasági fejlődés alapja fontos szerepet tölt be – hangsúlyozta.  

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb