- Hirdetés -
- Hirdetés -
Mindenmás

Napi szürreál: részegen balesetezett, majd az autópályán flangált az éjszaka közepén az M5-ös felé egy nő (videóval)

- Hirdetés -

Egy eset, amelynek láttán még a sokat látott közutas szakemberek is csak pislogtak: február 12-én, hajnal 1-kor balesetet szenvedett egy nő az M0-s autóúton, mire az illetékesek kiértek, az autó üres volt. Mint kiderült, az ittas hölgy fogta magát és elindult gyalog, az autópálya kellős közepén, a sötétben, kivilágítatlanul az M5 irányába. Túlélte.

Következzen a teljes sztori, a Magyar Közút Zrt. közleményéből:

Az M0-s autóúton Maglód térségében egy személyautó 2021. február 12-én, pénteken a kijárási korlátozások idején, hajnali 1 óra előtt nem sokkal balesetet szenvedett. Ami ezután történt, az viszont még a sokat látott közutas szakembereket is meglepte.

A Magyar Közút kamerája rögzítette, ahogy a jármű a szalagkorlátnak csapódik, majd a felvételeken az is látszik, hogy a baleset után az autó női sofőrje szerencsére épségben kiszáll az oldalára borult autóból, utána viszont átmászik az elválasztósáv szalagkorlátjain az autóút másik pályaoldalára. A Közút kamerái ráadásul azt is felvették, ahogy autósok megállnak a járműnél és sérülteket keresnek, de nem véletlenül nem találták meg a hölgyet, mivel ő már a másik oldalon a belső sávban sétált tovább éjszaka, teljesen kivilágítatlanul. Végül kamionosok vették fel és szállították vissza a baleset helyszínére, ahol eközben a rendőrök, mentők és a Magyar Közút szakemberei biztosították a helyszínt. Kiderült, hogy a sofőr ittasan vezetett.

Az elképesztő és egyben szerencsés kimenetelű eset kapcsán arra kéri a közútkezelő az autósokat, ha bármilyen oknál fogva balesetet szenvednének, akár országos, akár helyi utakon, amint tehetik, azonnal hívják a 112-es segélyhívó számot, ha van rá idejük, kapcsolják be legalább a jármű vészvillogóját, hogy éjszaka is észrevegye a többi autós a balesetet szenvedett kocsit. Viszont semmiképpen se próbálják meg elhagyni a helyszínt, gyorsforgalmi utaknál pedig az adott pályaoldalon a szalagkorláton túli területen várják meg a segítséget.

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb