- Hirdetés -
- Hirdetés -
Mindenmás

Százmilliós adócsalás miatt vádat emeltek egy szegedi vállalkozó ellen

- Hirdetés -

Vádat emeltek egy őrző-védő szolgáltatást nyújtó szegedi vállalkozó és társa ellen, mert fiktív számlák felhasználásával csaknem 200 millió forint forgalmi adó befizetését kerülték el 2014-ben – közölte a mai napon Szanka Ferenc, a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője.

KÜLÖNÖSEN NAGY VAGYONI HÁTRÁNYT OKOZÓ, ÜZLETSZERŰEN ELKÖVETETT KÖLTSÉGVETÉSI CSALÁS A VÁD

Elmondta, az ügyészség a férfit különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás és számvitel rendje megsértésének bűntettével, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja. A társa ellen bűnsegédként elkövetett jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emeltek vádat.

ŐRZŐ – VÉDŐ SZOLGÁLTATÁST, MARKETINGTEVÉKENYSÉGEKET VÉGZETT A CÉG

A vállalkozó egy szegedi székhelyű gazdasági társaság ügyvezetője volt, amely főként őrző-védő szolgáltatást, honlap- és katalóguskészítést, valamint egyéb marketingtevékenységet végzett. A vádirat szerint a férfi által vezetett gazdasági társaság 2014-ben 1,2 milliárd forintos forgalmat bonyolított le.

Fotó: nepszava.hu

VALÓTLAN TARTALMÚ SZÁMLÁKAT FOGADOTT BE A TÁRSA ÁLTAL VEZETETT GAZDASÁGI TÁRSASÁGTÓL

A cégvezető az adófizetés elkerülése érdekében valótlan tartalmú számlákat fogadott be a társa által vezetett gazdasági társaságtól. Emellett bevallásaiban olyan beszerzéseket is föltüntetett, amelyek mögött nem állt bizonylattal alátámasztott gazdasági kapcsolat. A vádlott ezzel 187 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. A társa által irányított gazdasági társaság a fiktív számlák kibocsátásával ehhez mintegy 31 millió forint értékben nyújtott segítséget.

NEM MŰKÖDÖTT EGYÜTT AZ ADÓELLENŐRZÉSEK SORÁN

A cégvezető emellett az adóellenőrzések során nem működött együtt a hatóságokkal, iratbemutatási és pótlási kötelezettségének sem tett eleget, valamint a könyvelése sem volt megtalálható – közölte a csoportvezető ügyész.

Forrás: MTI

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb