Sport

Kárász Anna: “jó formában érzem magam, és alig várom, hogy végre evezzünk”

“Jó formában érzem magam, és alig várom, hogy végre evezzünk” – árulta el Kárász Anna, az MVM Szeged VE versenyzője, négyszeres világbajnok kajakozó, az MVM Szegedi Vízisport Egyesület hivatalos Facebook oldalán megjelent interjújában, ami azelőtt készült, hogy a világbajnok útra kelt a dél-afrikai edzőtáborba.

“Egy kicsit elfáradtam a téli munka végére, éppen ezért nagyon jókor jön számomra az utazás! Jó formában érzem magam, az elmúlt hetekben, hónapokban minőségi munkát végeztem, alig várom, hogy végre evezzünk” – mondta el Kárász Anna, aki az interjú során arról is beszélt, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján erőnlét szempontjából erősnek érzi a teljesítményét, az erő-állóképességét viszont szeretné még csiszolni: “más jellegű munkát végeztünk, így majd a vízen derül ki, hogy hol is tartunk pontosan, de bizakodó vagyok” – mondta el a kajakozó.

Fotó: nemzetisport.hu

Kárász Anna utoljára december 24-én, pont karácsonykor volt utoljára vízen, korábban nem érezte ennek szükségét a téli időszakban. “Amíg jó idő volt, addig sokat eveztünk, ami jól is esett, illetve próbáltunk változtatni néhány technikai dolgon is” – tette hozzá Kárász Anna, majd arról is mesélt, hogy Dél – Afrikában várhatóan az első két hétben egyedül fog edzeni, de utána biztosan együtt fog evezni Rendessy Eszterrel, illetve ott lesz egy szlovén csapat is Stjepan Janic vezetésével.

Fotó: nemzetisport.hu

Kárász Anna azt is elárulta, nagyon várja már a versenyszezont is, egy igen pörgős és eseménydús május vár rá: a pótkvalifikációs versenyek mellett május 28-án rendezik meg ugyanis az olimpiai válogatót, amely gyakorlatilag dönt a tokiói ötkarikás játékokon való indulásról.

Forrás: MVM Szegedi Vízisport Egyesület hivatalos Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb