Mindenmás

Hogyan lehet 30 millió forintot elcsalni sertésekkel és marhákkal? Egy kiskunfélegyházi férfinak sikerült, Szegeden kell felelnie érte

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a kiskunfélegyházi férfival szemben, aki a vád szerint 2014 szeptembere és 2016 áprilisa között okozott közel harminc millió forint kárt az általa folytatott állatkereskedéssel összefüggésben – olvasható Magyarország ügyészségének hivatalos honlapján.

A vádirat szerint a férfi ezen időszakban egy gazdasági társaság ügyvezetőjeként vágóállatot, jellemzően sertést és marhát vásárolt fel különböző sértettektől és az állatok ellenértékét nem fizette ki. Ezen kívül a vádlott értékesített is állatokat különböző gazdasági társaságok részére úgy, hogy a cégek a szállítás előtt előleget utaltak a részére, a vádlott azonban az utolsó szállítás elszámolásával mindig adós maradt.

ÖSSZESEN 30 MILLIÓ FORINT KÁRT OKOZOTT

A vád tárgyává tett közel másfél éves időszakban a férfi a sertés és marhafelvásárlás során hét sértettnek okozott 600.000 és 3,3 millió forint kárt. A felvásárlásokkal összefüggésben a vádlott a sértetteknek összesen 10 millió forint kárt okozott. A vádlott ezen túl három cégnek okozott az általa vállalt szállításokkal összefüggésben mindösszesen 20 millió forint kárt. A járási ügyészség a férfit a sértetteknek okozott kár nagysága szerint minősülő, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja. A jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Zajlik az élet Csongrád-Csanád megyében csalás téren…

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb