Mindenmás

Napi pakk: újra a miénk a Huszár Mátyás rakpart, kerüld el a Rózsa utcát, indul a szegedi március!

Megvan, győztünk, behúztuk: ha már a Covid-ot nem sikerült (még) legyőznünk, legalább a Tisza felett sikerült diadalt aratnunk nekünk, szegedieknek. Cikkünk megírásának pillanataiban nyitják meg a Huszár Mátyás rakpartot, a hét és a március pedig már karöltve katapultált el – öveket becsatolni, kávét a kézbe, érkezik a Szeged365 Napi Pakk!

A MAI NÉVNAPOS SZEGEDIEK

Három név, akikre jó lesz ma figyelni: Elemér, Antónia, Román. Ha van ilyen ismerősöd, gyorsan dobj rá egy Messenger üzenetet, ha pedig pont így hívnak, Isten éltessen sokáig!

A MAI SZÜLETÉSNAPOSAINK

25 éves a kétszeres Európa-bajnok szegedi bunyótündér, Magyar Kinga. Isten éltessen, reméljük, hamarosan újra szoríthatunk Neked a szorító mellett vagy épp a TV képernyők előtt!

38 éves Király Linda amerikai születésű magyar énekesnő, aki egyaránt volt már lent és fent: égett már porrá többezer ember szeme láttára, amikor az ominózus kosármeccs előtt nem jött neki össze a Himnusz és vonult be a Valhallába, amikor egy igazi szupersztárral, Pras Mitchell-lel (a Fugees alapítójával) énekelhette el 2011-es, Untried nevű slágerét. A zene atom, mi inkább erre emlékszünk, imádjuk a hangod, Linda!

IGAZI TAVASZI IDŐVEL INDUL A TAVASZ

…ahogy azt illik.

A március első napján rengeteg nasütésre számíthatunk Szegeden, amelyet csak átmenetileg zavarhatnak meg felhőátvonulások. Csapadék nem várható, tehát az esernyődet nyugodtan otthon hagyhatod, viszont az északkeleti szél megélénkül. Napközben 10 fok lesz.

DOBPERGÉS: NYITVA A RAKPART!

A Tisza apadása lehetővé teszi, hogy hétfőn reggel megnyissák a szegedi Huszár Mátyás rakpartot a gépjárműforgalom előtt – jelentette be pénteken az önkormányzat. A kedvenc folyónk visszavonult, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kht. annak rendje és módja szerint feltakarította a placcot, az úttest pedig felszáradt annyira, hogy ma reggeltől újra visszafoglalhassák az autósok. A Tisza vízállása vasárnap este az Országos Vízjelző Szolgálat adatai szerint 546 centiméter volt, ez 16 centivel van a rakpart szintjétől.

Egy valami tuti: a reggeli közlekedési káosz a Huszár Mátyás rakpart használatba vételével enyhülni fog, szóval, Te se idegeld magad ma reggel!

KERÜLD EL A RÓZSA UTCÁT

Ma reggel ivóvízvezeték felújítási munkálatok kezdődnek a Rózsa utcában, emiatt útlezárás és forgalomelterelés várható másfél hónapon át – tudtuk meg Balaton Krisztinától, a Szegedi Vízmű Zrt. sajtófőnökétől. A 21-es busz változatlanul jár, minden más alaposan megváltozik – az alábbi cikkünkben mutatjuk, merre lesz slamasztika és azt is, merre tudsz majd kerülni:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb