Szegedi Arcok

Szegedi egészségügyisek az Év Covid Dolgozója 2021 szavazáson, segítsünk nekik egy vokssal!

Elindult az év Covid-dolgozója szavazás, melyre információink szerint több, a szegedi egészségügyben dolgozó orvost és háttérmunkatársat is beneveztek. A Fogjunk­össze.hu alapítvány legújabb kampányával az orvosoknak, ápolóknak és a nem ágy melletti dolgozóknak, például a karbantartóknak, beteghordóknak, takarítóknak szeretnének segíteni, tehát azoknak, akik ugyanúgy kiveszik a részüket az embert próbáló időszakból, de nincsenek szem előtt.

ELŐTÉRBEN A NAGYOBB MUNKATERHET VISELŐK ÉS AZ ALACSONYABB KERESETŰEK

A kampány előtérbe helyezi a nagyobb munkaterhet viselőket, az alacsonyabb keresetűeket és a hátrányos helyzetű családokat. A kezdeményezés megálmodója, dr. Ficzere Andrea, meg van arról győződve, hogy a beteg és az őt ellátó személyzet közötti kapcsolat minősége azon múlik, tud-e a két fél megértéssel, empátiával, a másik szempontjainak elfogadásával közelíteni egymáshoz. 

Az Uzsoki kórház főigazgatója, egyben a kezdeményezés ötletgazdája és arca, Dr. Ficzere Andrea.

“Mostani kampányunkban alapvetően a szakdolgozóknak és a nem ágy melletti dolgozóknak, például a műszaki karbantartóknak, beteghordóknak, takarítóknak, portásoknak szeretnénk segíteni. Mindazoknak, akik ugyanúgy kiveszik a részüket ebből az embert próbáló időszakból, mint az orvosok, nővérek, ugyanakkor nincsenek szem előtt, nem gondolnak rájuk. Több tízezer családról van szó, ezt tűztük ki most célul” – nyilatkozta az alapító az NLC-nek.

ÖSSZESEN 100 MILLIÓ FORINTOS FELAJÁNLÁST OSZTANAK SZÉT A NEVEZETTEK KÖZÖTT

“A Duna Bonum Alapítvány nemrég 100 millió forintot ajánlott fel a Kórházszövetség tagkórházaiban dolgozó személyek részére. Azt találtuk ki, hogy a tagkórházak személyzete és az ott meggyógyuló betegek a Fogjunkössze oldalán 2021. február 22-től szavazhatnak majd arra a 150 emberre, akinek hálásak. A legtöbb szavazatot kapó 50 orvos, 75 szakdolgozó és 25 nem ágy melletti dolgozó között osztjuk majd el ezt az összeget” – nyilatkozta az ötletgazda, aki szerint az egészségügyi ellátás akkor tud jól működni, ha minden dolgozó azt érzi, hogy számít a véleménye, és nélkülözhetetlen tagja a rendszernek, nemcsak egy arctalan fogaskerék a gépezetben.

ÍGY TUDSZ VOKSOLNI A SZEGEDI EGÉSZSÉGÜGYI HŐSÖKRE

Bárki szavazhat arra a 175 kórházi dolgozóra, akiknek márciusban összesen 100 millió forintos felajánlást fog eljuttatni a Magyar Kórházszövetség bevonásával a „Fogjunk össze az egészségügyben dolgozókért és családjaikért” kezdeményezés. Szavazni már lehet, természetesen szegedi egészségügyi szakemberekre is.

Kattints ERRE AZ OLDALRA, görgess lentebb, regisztrálj (ezt Facebook vagy Google fiókkal is megteheted, nagyjából 10-15 másodperc alatt) majd válassz, melyik kategóriában szeretnél nevezni és szavazni:

  • az év covid-orvosa
  • az év covid-szakdolgozója
  • az év nem ágy melletti dolgozója

A voksolás egyben nevezés is, tehát, itt most nem az oldal által felkínált lehetőségek közül tudsz választani, hanem konkrétan be tudsz nevezni valakit, aki szerinted megérdemelné, hogy megháláljuk, amit értünk tett.

Mi már neveztünk, mindhárom kategóriában, természetesen szegedi dolgozókat.

Most Te jössz, előre is köszönjük, ha segítesz erőt adni az egészségügyben dolgozó Szegedi Hősöknek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb