Sport

Rövidpályás-gyorskorcsolya ob: mindkét számában győzött a szegedi Jászapáti Petra

A szegedi Jászapáti Petra a papírformát érvényesítve a nők mindkét szombati számában győzött a rövidpályás-gyorskorcsolyázók országos bajnokságán.

Fotó: elte.hu

FÖLÉNYES GYŐZELMET ARATOTT JÁSZAPÁTI PETRA

A versenyző 500 méteren fölényesen előzte meg Kónya Zsófiát és Sziliczei-Német Rebekát, míg 1500 méteren szoros küzdelemben bizonyult gyorsabbnak Sziliczei-Németnél. A leghosszabb távon egy fiatal tehetségé, Tóth Eszteré lett a bronzérem.

A FÉRFIAKNÁL MEGLEPETÉS SZÜLETETT, KI ÁLLHATOTT A DOBOGÓ LEGFELSŐ FOKÁRA

A férfiaknál a Liu és az amerikai születésű Krueger fivérek hiányában meglepetés született, mert a váltóval olimpiai bajnok Burján Csaba aranyérem nélkül maradt. A válogatott pécsi alapembere 1500 méteren Talabos Attila mögött második lett, míg a legrövidebb számban már az elődöntőben kiesett. Előbbiben az ugyancsak válogatott Varnyú Alex állhatott fel a dobogó harmadik fokára, utóbbiban pedig Nógrádi Bence diadalmaskodott Talabos és Tiborcz Dániel előtt.

Fotó: infostart.hu

TÖBBEN NEM INDULTAK EL AZ OB -N

A Gyakorló Jégcsarnokban zárt kapuk mögött zajló ob-n nem indult el az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang, valamint az amerikai színekben olimpiai ezüstérmes Krueger John-Henry. Vasárnap az 1000 méter és a váltók küzdelmeit rendezik.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb