Közélet

Közzétették a Csongrád – Csanád megyei szociális otthonok fertőzöttségi és halálozási adatait

Szél Bernadett országgyűlési képviselő a tegnapi napon nyilvánossá tette Facebook oldalán a szociális otthonok fertőzöttségi és halálozási adatait március 5-ig bezárólag. Az adatokat Müller Cecília országos tisztifőorvos bocsátotta a politikus rendelkezésére, amelyben részletesen, megyénkénti lebontásban láthatóak a számok.

AZ ELSŐ ÉS MÁSODIK HULLÁM ÖSSZESÍTETT ADATAI ALAPJÁN A KORONAVÍRUSBAN ELHUNYTAK 24% -A SZOCIÁLIS OTTHONOK LAKÓJA VOLT

Az adatokból kiderül, hogy a két hullám összesített adatai alapján a március 5-ig koronavírusban elhunytak 24 százaléka, azaz mintegy negyede volt szociális otthonok lakója, ideértve a szociális és gyermekvédelmi intézményeket, idősotthonokat, fogyatékossággal élőket gondozó otthonokat, pszichiátriai betegek otthonait, hajléktalanokat ellátó intézményeket. A vírus minden negyedik áldozata szociális otthon lakója volt.

CSONGRÁD – CSANÁD MEGYE ÖSSZESÍTETT ADATAI: MÁRCIUS 5-IG 175-EN HALTAK MEG MEGYÉNKBEN

Csongrád – Csanád megyében található 30 szociális intézmény összesített adatai alapján az intézmények 3281 gondozottja és 1633 dolgozója közül 1092 gondozott és 364 dolgozó kapta el a koronavírust. Március 5-ig bezárólag a gondozottak közül 175-en haltak meg a koronavírus következtében, a dolgozók között viszont nem volt a fertőzésnek halálos áldozata. Összesen 807 gondozott és 353 dolgozó gyógyult ki a betegségből.

A LEGTÖBBEN A KISTELEKI CSONGRÁD – CSANÁD MEGYEI NAPSUGÁR OTTHONBAN HUNYTAK EL KORONAVÍRUSBAN

A megyében a legtöbben a kisteleki Csongrád-Csanád Megyei Napsugár Otthonban és a hódmezővásárhelyi Kovács-Küry Időskorúak Otthonában hunytak el a betegségben, mindkét intézményben 22 fő az áldozatok száma, őket követi a szentesi Csongrád-Csanád Megyei Aranysziget Otthon, ahol 21-en haltak meg a fertőzésben.

SZEGEDEN ÖSSZESEN 20 FŐ HUNYT EL SZOCIÁLIS OTTHONOKBAN

  • A SZKTT Egyesített Szociális Intézmény Acél utcai intézményében hunytak el a legtöbben, itt 10 – en haltak meg koronavírusban.
  • A következő a Nazarénus Idősek Otthona, ahol 5 fő hunyt el.
  • Az SZKTT Egyesített Szociális Intézmény Kálvária sugárúti intézményében 2 fő hunyt el.
  • A Bálint Sándor Szeretetotthonban 1 fő;
  • A Szegedi Dr. Waltner Károly Otthonban 1 fő;
  • A Szegedi Ősz Idősotthonban szintén 1 fő halt meg március 5-ig a fertőzés következtében.

Forrás: Szél Bernadett hivatalos Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb