- Hirdetés -
Közélet

Novák Katalin: Ma van az egyszülős családok világnapja

A kormányzat tovább dolgozik az egyszülős családok terheinek enyhítése érdekében – jelentette ki a családokért felelős tárca nélküli miniszter vasárnap a Facebook-oldalán.


- Hirdetés -

Novák Katalin az egyszülős családok világnapjára időzített videóüzenetében emlékeztetett: a kormányzat félmilliárd forinttal segítette az egyedülálló szülők életvitelét segítő egyszülős központok létrehozását. Az igazságügyi tárcával közösen azon dolgoznak, hogy a jövőben hatékonyabb legyen az egyedülálló szülők számára a tartásdíj megállapítása és behajtása is – tette hozzá.


- Hirdetés -

AZ EGYSZÜLŐS CSALÁDOKAT IS MEGILLETI A LEGTÖBB TÁMOGATÁS

A politikus hangsúlyozta, hogy az egyszülős családokat is megilleti a legtöbb, családoknak járó adókedvezmény és otthonteremtési támogatás. Ugyanakkor a magasabb összegű családi pótlék mellett az egyszülős családok gyermekei, a nagycsaládosokhoz hasonlóan előnyt élveznek a bölcsődei felvételnél. Ugyancsak elérhető számukra a családvédelmi akcióterv legtöbb eleme: élhetnek a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásával, a családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok), a falusi csok-kal, illetve a csok-hoz kapcsolódó kölcsönnel is. Élvezik az illetékmentességet, a teljes áfa-mentességet, új építésű ingatlan vásárlása, illetve új ingatlan építése esetén az 5 millió forintos áfa-visszaigénylés lehetőségét és az otthonfelújítási kölcsönt is – sorolta.

NÉGY GYERMEK UTÁN ÉLETHOSSZIG TARTÓ SZEMÉLYI-JÖVEDELEMADÓ MENTESSÉG

Továbbá édesanyaként négy gyermek vállalása esetén élethosszig tartó személyi-jövedelemadó mentességet élveznek – fűzte hozzá. Szólt arról is, hogy az egyszülős központokban az egyedülállók segítséget kapnak a  gyermekneveléshez. Ügyeik intézése idejére gyermekfelügyeletet vehetnek igénybe, álláskeresés esetén a munkatársak segítenek az önéletrajz megfogalmazásában, illetve jogi tanácsadás is igényelhető – ismertette. A központok napközis táborok szervezésével is segítik a gyermekek vakációjának tartalmas eltöltését – mondta Novák Katalin.

Forrás: MTI/Novák Katalin Facebook oldala


- Hirdetés -
- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb