Mindenmás

Zajlik az élet a határon: teherautóban bújtak meg az afgán migránsok

Az egyenruhások a román-magyar közös ellenőrzés során március 26-án egy cseh honosságú tehergépjárműben nyolc határsértőt találtak megbújva Nagylak közúti határátkelőhelyen, valamint Makón és Szeged külterületén is tartóztattak fel pénteken migránsokat a rendőrök – írja a police.hu.

A kamionban megbújó csoport tagjai afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv jár el. Volt itt még több is: a járőrök március 26-án 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között két esetben, összesen 8 határsértőt tartóztattak fel Makón és Szeged külterületén. Ellenőrzésük során a férfiak szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

HÉTFŐN SZEGED BELVÁROSÁBAN VOLT KAPÁS

Nincs is jobb, mint hétfőn délelőtt migránsokat kergetni Szegeden a Dugonics téren: a helyi rendőrök és katonák két migránst fogtak el fél 9 körül Szeged belvárosában.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb