- Hirdetés -
Közélet

Európai Gyógyszerügynökség: van összefüggés az AstraZeneca-vakcina és a vérrögképződés között

Összefüggés van az AstraZeneca brit-svéd gyógyszercég és az Oxfordi Egyetem által a koronavírus ellen kifejlesztett vakcina és a vérrögképződéses esetek között – jelentette ki Marco Cavaleri, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vezető tisztségviselője egy kedden megjelent olasz lapinterjúban, írja az MTI.


- Hirdetés -

Az EMA oltási stratégiával és egészségvédelemmel foglalkozó egységének vezetője az Il Messaggero című lapnak adott interjúban úgy fogalmazott: „véleménye szerint most már ki lehet mondani, hogy világos, hogy van összefüggés” a vakcina és az utóbbi hetekben tapasztalt vérrögképződéses esetek között, de azt még nem tudni, hogy pontosan mi váltotta ki ezeket a reakciókat. Utalt arra, hogy az EMA várhatóan órákon belül hivatalosan is megerősíti ennek az összefüggésnek a fennállását.


- Hirdetés -

TÖBB ORSZÁG IS FELFÜGGESZTETTE A HASZNÁLATÁT

Március közepén mind több ország függesztette fel a vakcina alkalmazását, mert felvetődött, hogy mellékhatásként vérrögképződés is előfordulhat. De miután az Európai Gyógyszerügynökség kivizsgálta a bejelentéseket és megállapította, hogy biztonságos a vakcina, folytatták az oltást vele. Ám március végén újra, másodszor is elkezdték az országok felfüggeszteni az oltást ezzel a vakcinával, többek között Németország és Hollandia is, míg Müller Cecília szerint az AstraZeneca vakcina esetében WHO és az NNK állásfoglalása a mérvadó.

Forrás: MTI, 24.hu


- Hirdetés -
- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb