Közélet

Breaking: szerdától újranyitnak az üzletek, megvan a 2 és félmillió beoltott!

“Coming soon” – posztolta ki Facebook oldalára Orbán Viktor, az ország első embere nagy bejelentésre készül. Egy tipp: órákon belül meglehet a korlátozások lazításának feltételéül kijelölt két és félmilliós beoltottsági limit, ergo úgy fest, végre pozitív nyilatkozatra készülhetünk. Amint megtörtént, cikkünket azonnal frissítjük!

Nem kell sokat várni a korlátozások lazításának a feltételéül kijelölt határ eléréséhez, órákon belül meglehet a két és fél millió beoltott Magyarországon – írta nemrég az Index.hu. A kormányzati tájékoztató oldal legfrissebb közlése szerint a beoltottak száma 2 432 313 fő, közülük viszont 922 886-an már a második oltást is megkapták. A jelenlegi járványügyi intézkedések csütörtökig, április 8-ig maradnak hatályban, ha addig sikerül elérni az előre meghatározott átoltottsági szintet, a kormány dönthet úgy, hogy nem hosszabbítja meg a korlátozásokat, hanem a nyitás első lépcsőjét élesítik.

FRISSÍTVE: 2,5 MILLIÓ HONFITÁRSUNK BEOLTVA, NYITHATNAK AZ ÜZLETEK

Orbán Viktor pillanatokkal ezelőtt közölte Facebook oldalán, hogy megvan a 2,5 millió beoltott. Mint fogalmazott:

“Egy éve háborús időkre emlékeztető állapotok között, korlátozások, kijárási tilalom és személyes veszteségek mellett éljük az életünket. A vírus háborút indított ellenünk és az egyetlen győzelemmel kecsegtető fegyver a vakcina” – emelte ki a miniszterelnök, majd hozzátette, hogy 1 hónap alatt a két és félszeresére növeltük a beoltottak számát ezért:

“Holnaptól nyithatnak az üzletek, és újraindulhatnak a szolgáltatások. Járványügyi intézkedések lesznek, kérem önöket, hogy ezeket tartsák be!” – mondta Orbán Viktor, aki azt is hozzátette, hogy az oltakozás folytatódik, hasonló tempóval mint most, és arra kér mindenkit, hogy regisztráljon a vakcinára.

“Magyarország lehet, Magyarország lesz az az európai ország, ahol a leggyorsabban jut vakcina mindenkinek. Nekünk minden élet számít” – zárta gondolatait Orbán Viktor.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb