Sport

Véget ért a kupakaland: a Szedeák 87–80 -ra kikapott a DEAC- tól

Búcsúzik a kupától a Szedeák, ugyanis 87–80 -ra kikaptak tegnap a szegediek a Zsíros Tibor K&H Magyar kupa negyeddöntőjében a DEAC- tól.

FEJ – FEJ MELLETT HALADT A KÉT CSAPAT A MÉRKŐZÉS SORÁN

A bajnokihoz hasonlóan telt a kupameccs is, egyik csapat sem tudott igazán meglépni, hosszú idő után Drenovac hármasával vezetett újra a DEAC. Bár a lepattanókat uralták a szegediek, de a sok kihagyott büntető nem fért bele: Dickey vezérletével végül legalább négy pontra vissza tudott a Szedeák zárkózni a nagyszünetre.

A NEGYED VÉGÉRE TÍZ PONTON BELÜL VOLT A KÜLÖNBSÉG A CSAPATOK KÖZÖTT

Ezt követően egál környékén folytatódott a meccs, majd 52–52-nél jött a kulcsmomentum. Az eladott labdákkal is gondja akadt a szegedieknek, majd Brownra fújtak egy sportszerűtlent, a DEAC pedig folyamatosan növelte az előnyét, tizennégy ponttal, 66–52-re léptek meg, ekkor Dickey törte meg a kosárcsendet a Szedeák részéről. Innen futottak a fiúk az eredmény után, és egészen a negyed végéig nem jöttek a triplák sem: ekkor Brown is szerzett egy dudaszós távolit, amivel visszajöttek tízen belülre – viszont Dzseletovics megkapta az ötödik hibáját, így ő kiszállt a meccsből.

Fotó: Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat hivatalos Facebook oldala

A SZEDEÁK TÁMADÁSBAN TÖBBET HIBÁZOTT, A DEAC VISZONT JÓL VÉDEKEZETT

Sőt, a negyedik etap elején Kerpel-Fronius Balázst is elveszítette a csapat, miközben újra kétszámjegyű volt a DEAC előnye. Nem jöttek továbbra sem a kinti dobások, támadásban többet hibáztak, a DEAC jól védekezett. Két perccel a vége előtt még egyszer felcsillant a remény: Govens távolijával öt pontra jöttek fel a srácok, 82–75-nél kért időt Kovács Adrián. Ennél közelebb azonban nem tudtak lépni, a DEAC kevesebbet hibázott, és így bejutott a legjobb négy közé – a Szedeák számára pedig véget ért a kupakaland.

“Nehéz mérkőzés volt, gratulálok a Debrecennek. Egy olyan kiscsapatnak, mint mi az is nagy szó, hogy itt lehettünk. Rengeteget hibáztunk, sok labdát eladtunk, büntetőket hibáztunk. Így nem lehet nyerni. Büszke vagyok a csapatomra, küzdöttünk harcoltunk. Tesszük tovább a dolgunkat és készülünk a rájátszásra” – értékelte a mérkőzést Szrecsko Szekulovics, a szegediek vezetőedzője.

Forrás: szte-szedeak.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb