Szegedi Arcok

Kérem a következőt! – avagy Dr. Bubó is oltott a hétvégén Szegeden. Exkluzív Szeged365 interjú Csatai Gergővel, a Guinness Világrekorder lufihajtogató művésszel

Ki ne emlékezne az egykor hatalmasat pörgő kedvenc baglyunkra, Dr. Bubóra, aki amúgy az erdőlakó állatok bajait kezelte, mint tudjuk, azért nem túl nagy sikerrel… És hát mikor lenne máskor a legaktuálisabb a téma, mint most, amikor a járvány ellen küzd a világ az oltásokkal,  és vele együtt mi is, tehát méltán juthat eszünkbe az ikonikus „Kérem a következőt!” – mondat az oltópont előtt várakozva, csak éppen nem egy hatalmas bagolytól kapjuk a vakcinát, hanem a kedves nővérektől.

Adott volt tehát a téma és a sugallat, ezért egy irtó nagy tutiságba vágott bele a Guinness Világrekorder lufihajtogató Csatai Gergő, ugyanis megálmodta, majd 7 órányi lufihajtogatás és fújás után a kezei közül megszületett a világ legnagyobb Dr. Bubója, majd az elkészült mű többek között a Szegedi Sztorik Facebook csoportjában landolt. Ennél fogva mi pedig fogtuk magunkat és rákérdeztünk, hogy hogyan tudta már megint ennyire felülmúlni magát, és mi lett végül a sorsa a dr. Bubó „jelmeznek” – mert, hogy ugye viselhető formában készült el, amelynek elkészítését nyomon követhettünk élőben a Facebookon.  

350 LUFI KELLETT AZ ÓRIÁSI BAGOLYHOZ

„Maga ez a 4 órás Facebook videó az igazából már csak a vége volt, a befejezése, hiszen nagyon sok eszközt, mint az orvosi táskát, az injekciós tűt, a fejének az alapjait azt megcsináltam előző nap. Összességében 8-8,5 óra volt megépíteni az egészet. Igazából, már hetek óta terveztem, sőt, hónapok óta. Nagyon régóta szerettem volna elkészíteni ezt a nagy jelmezt, csak vagy időm nem volt rá, vagy nem álltam úgy, hogy na, akkor vágjunk bele. Azért szerettem volna ezzel a témával játszani, mert most mindenki várja az oltást, próbálja felvenni, mindenki próbál picikét az oltás mellett kampányolni és ebből jött egy tök jó ötlet, hogy: Ó! Mennyire király lenne egy óriási Dr. Bubó egy kis injekciós tűvel a kezében, ahogy így frankón mászkálgat fel-alá” – mesélte az ötlet születését Gergő, majd hozzátette, hogy az olaszországi partner léggömbgyár biztosította számára a 350 lufit, ami a kivitelezéshez kellett.

Forrás: Szegedi Sztorik Facebook csoport

AKKORÁRA SIKERÜLT, HOGY NEM FÉRT BE AZ AUTÓBA

„Szerettem volna a városba felvinni, csak akkorára sikerült, hogy nem fért be az autóba úgy hogy végül csak itt az Űrhajós utca, Olajbányász tér és a környékén tudtam megmutatni, meg fotózni és igazából ennyi volt vele a cél, hogy legyen egy olyan délután, amikor ezzel én tök jól kint vagyok az utcán és fel-alá sétálgatok. Ez igénybe is vette elég rendesen a lufit, úgy hogy 3-4 nap múlva már le is engedett – mondta Gergő. Na és, hogyan fogadta a nagyközönség? – tettük fel a kérdést a lufiművésznek, aki lelkesen elmesélte, hogy nagyon szerették, sőt! A fiatalabbak is teljesen képben voltak a rajzfilmmel.

„Még azok is imádták, akik alapvetően nálam fiatalabb nemzedékbe esnek és már nem a Dr. Bubón nőttek fel. Még ők is mondták, hogy: „Várjál csak! Ez nem az a szemüveges bagolymese, az a doktor valami? – tehát, hogy ha még a Bubó nem is volt meg, de azért nagyjából mindenki tudta, hogy miről volt szó, ami nekem azért nagyon-nagy öröm, mert ezek szerint sikerült felismerhetőre megcsinálni” – emelte ki a művész, majd Gergő mindezek mellett azt is elmondta, hogy jelenleg rendezvényeken nem vehet részt, viszont nem hagyta abba a „lufizást” és belekezdett a videógyártásba, valamint jelenleg Amerikában, Miamiban tart előadást – természetesen online, ami azért mondjuk meg őszintén, nagy királyság! Végezetül pedig csak hajtott bennünket a kíváncsiság és rákérdeztünk arra, hogy mi lesz a következő nagy projekt? Nos, sajnos erre még nem tudott pontos választ adni, de mi egészen biztosak vagyunk abban, hogy hamarosan hallani fogunk még a Guinness Világrekorder lufihajtogató Csatai Gergőről.

Egy kis videó, a teljesebb élmény kedvéért:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb