Szegedi Arcok

Kérem a következőt! – avagy Dr. Bubó is oltott a hétvégén Szegeden. Exkluzív Szeged365 interjú Csatai Gergővel, a Guinness Világrekorder lufihajtogató művésszel


- Hirdetés -

Ki ne emlékezne az egykor hatalmasat pörgő kedvenc baglyunkra, Dr. Bubóra, aki amúgy az erdőlakó állatok bajait kezelte, mint tudjuk, azért nem túl nagy sikerrel… És hát mikor lenne máskor a legaktuálisabb a téma, mint most, amikor a járvány ellen küzd a világ az oltásokkal,  és vele együtt mi is, tehát méltán juthat eszünkbe az ikonikus „Kérem a következőt!” – mondat az oltópont előtt várakozva, csak éppen nem egy hatalmas bagolytól kapjuk a vakcinát, hanem a kedves nővérektől.

Adott volt tehát a téma és a sugallat, ezért egy irtó nagy tutiságba vágott bele a Guinness Világrekorder lufihajtogató Csatai Gergő, ugyanis megálmodta, majd 7 órányi lufihajtogatás és fújás után a kezei közül megszületett a világ legnagyobb Dr. Bubója, majd az elkészült mű többek között a Szegedi Sztorik Facebook csoportjában landolt. Ennél fogva mi pedig fogtuk magunkat és rákérdeztünk, hogy hogyan tudta már megint ennyire felülmúlni magát, és mi lett végül a sorsa a dr. Bubó „jelmeznek” – mert, hogy ugye viselhető formában készült el, amelynek elkészítését nyomon követhettünk élőben a Facebookon.  


- Hirdetés -

350 LUFI KELLETT AZ ÓRIÁSI BAGOLYHOZ

„Maga ez a 4 órás Facebook videó az igazából már csak a vége volt, a befejezése, hiszen nagyon sok eszközt, mint az orvosi táskát, az injekciós tűt, a fejének az alapjait azt megcsináltam előző nap. Összességében 8-8,5 óra volt megépíteni az egészet. Igazából, már hetek óta terveztem, sőt, hónapok óta. Nagyon régóta szerettem volna elkészíteni ezt a nagy jelmezt, csak vagy időm nem volt rá, vagy nem álltam úgy, hogy na, akkor vágjunk bele. Azért szerettem volna ezzel a témával játszani, mert most mindenki várja az oltást, próbálja felvenni, mindenki próbál picikét az oltás mellett kampányolni és ebből jött egy tök jó ötlet, hogy: Ó! Mennyire király lenne egy óriási Dr. Bubó egy kis injekciós tűvel a kezében, ahogy így frankón mászkálgat fel-alá” – mesélte az ötlet születését Gergő, majd hozzátette, hogy az olaszországi partner léggömbgyár biztosította számára a 350 lufit, ami a kivitelezéshez kellett.

Forrás: Szegedi Sztorik Facebook csoport

AKKORÁRA SIKERÜLT, HOGY NEM FÉRT BE AZ AUTÓBA

„Szerettem volna a városba felvinni, csak akkorára sikerült, hogy nem fért be az autóba úgy hogy végül csak itt az Űrhajós utca, Olajbányász tér és a környékén tudtam megmutatni, meg fotózni és igazából ennyi volt vele a cél, hogy legyen egy olyan délután, amikor ezzel én tök jól kint vagyok az utcán és fel-alá sétálgatok. Ez igénybe is vette elég rendesen a lufit, úgy hogy 3-4 nap múlva már le is engedett – mondta Gergő. Na és, hogyan fogadta a nagyközönség? – tettük fel a kérdést a lufiművésznek, aki lelkesen elmesélte, hogy nagyon szerették, sőt! A fiatalabbak is teljesen képben voltak a rajzfilmmel.

„Még azok is imádták, akik alapvetően nálam fiatalabb nemzedékbe esnek és már nem a Dr. Bubón nőttek fel. Még ők is mondták, hogy: „Várjál csak! Ez nem az a szemüveges bagolymese, az a doktor valami? – tehát, hogy ha még a Bubó nem is volt meg, de azért nagyjából mindenki tudta, hogy miről volt szó, ami nekem azért nagyon-nagy öröm, mert ezek szerint sikerült felismerhetőre megcsinálni” – emelte ki a művész, majd Gergő mindezek mellett azt is elmondta, hogy jelenleg rendezvényeken nem vehet részt, viszont nem hagyta abba a „lufizást” és belekezdett a videógyártásba, valamint jelenleg Amerikában, Miamiban tart előadást – természetesen online, ami azért mondjuk meg őszintén, nagy királyság! Végezetül pedig csak hajtott bennünket a kíváncsiság és rákérdeztünk arra, hogy mi lesz a következő nagy projekt? Nos, sajnos erre még nem tudott pontos választ adni, de mi egészen biztosak vagyunk abban, hogy hamarosan hallani fogunk még a Guinness Világrekorder lufihajtogató Csatai Gergőről.

Egy kis videó, a teljesebb élmény kedvéért:


- Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb