Mindenmás

Napi pakk: ma már részünk lehet egy kis napsütésben Szegeden, 58 éve került adásba először a TV Maci

Esővel indítjuk a csütörtök reggelt Szegeden, de ezúttal nem tart sokáig az égi áldás, délutánra előbújik a nap is felettünk. 109 éve süllyedt el a Titanic, ma van Bodrogi Gyula és Emma Thompson születésnapja és 58 éve láthatta a közönség először adásban gyermekkorunk kedvenc brummogóját, a TV Macit. Főzz egy erős feketét, és kezdd a napot ma is a Szeged365-tel!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Anasztázia, Tas, Julianna, Cézár és Nyeste nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 569 éve, 1452 -ben megszületett Leonardo Da Vinci festő, szobrász, grafikus, építész, mérnök és természettudós. (Mona Lisa, Utolsó vacsora, Sziklás Madonna)
  • 109 éve, 1912 – ben süllyedt el a Titanic luxushajó.
Fotó: origo.hu
  • Ma 62 éves Emma Thompson angol Oscar-díjas színésznő, forgatókönyv-író (Szellem a házban, Igazából szerelem, Értelem és érzelem, Sok hűhó semmiért).
  • 38 éve, 1983 – ban Budapesten meghalt Illyés Gyula Kossuth-díjas költő, író, műfordító, szerkesztő, az MTA tagja.
  • Ma 87 éves Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas színművész, rendező. (Üvegtigris, Megint tanú, Csak semmi pánik)
Fotó: noklapja.hu
  • 32 éve, 1989 – ben elkezdte a Danubius rádió a magyar nyelvű adásait. Hajnalban és éjszaka magyarul, napközben németül sugározott.
  • 58 éve, 1963 – ban először került adásba a TV Maci.
  • 2 éve ezen a napon tűz ütött ki a Notre-Dame-ban. Lángra kapott Párizs egyik legjelentősebb épületének, a felújítás alatt álló Notre-Dame-székesegyháznak a fából készült tetőszerkezete, amely néhány óra alatt szinte teljesen megsemmisült, ezen kívül összeomlott a katedrális huszártornya is. Az égő épület környékéről több mint ezer embert kellett evakuálni. Valószínűleg elektromos rövidzárlat okozta a tüzet.
  • Ma 31 éves Emma Watson angol filmszínésznő és modell. (Hermione a Harry Potterben)
Fotó: hu.fredtvshow.com

MA MÁR ELŐBÚJIK A NAP A FELHŐK MÖGÜL

Lassan elvonul a hidegfront felettünk, legalább is délutánra már néha előbújhat a nap Szegeden. Hajnalban még esős időre számíthatunk, 0 és 2 fok közötti hőmérséklettel. Az eső sajnos úgy tűnik, hogy egész délelőtt velünk marad, majd délutánra lassan kisüthet a nap.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb