Szegedi Arcok

Összefogás a Tappancs kutyusaiért: gyűjtési akciót szerveznek a szegediek az alapítvány kis kedvenceiért

A koronavírus-járvány nem csak a mi mindennapi életünkre volt hatással, hanem bizony az alapítványoknak is kevesebb támogatás jutott. Ennél fogva bajba került a szegedi Tappancs Állatvédő Alapítvány és legutóbbi posztjukban arról írnak, hogy szinte teljesen kifogytak a száraztápból. Nem is kellett ennél több a szegedieknek, mert a felhívásra rögtön reagált Princz Tamás, és a barátaival közösen létrehoztak egy gyűjtési akciót vasárnapra, hogy ily módon is megpróbáljanak segítséget nyújtani a kis kedvenceknek.

De, kezdjük az elején: pár napja a szegedi Tappancs posztolt arról, hogy sajnos már majdnem elfogyott a száraztáp az alapítványnál lévő kutyusok számára. Pontosan így írnak:

“Sajnos nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, óriási szükségünk van a segítségetekre. Nagyon kérünk minden állatbarátot, hogy ha lehetősége engedi, támogassa védenceinket kölyök és felnőtt kutyáknak való szárazeledellel. Adományaitokat a menhely bejáratánál kihelyezett adományládába tudjátok elhelyezni, vagy pedig néhány külső helyszínen.”

❗Már csak pár napra elegendő száraztápunk maradt 😞 Sajnos nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, óriási szükségünk van a…

Közzétette: Tappancs Állatvédő Alapítvány – 2021. április 14., szerda

GERILLA AKCIÓ A SZEGEDIEKTŐL

Ezt látva a szegedi Princz Tamás kapta magát és egy gerilla akciót, vagyis gyűjtést hirdetett a Facebookon, mi pedig felhívtuk, hogy meséljen már egy kicsit erről. Tamás elmondta, hogy a barátnője hívta fel a figyelmét a problémára, ő pedig összerántotta a haverokat és így megszületett az esemény, amely 2 helyszínen lesz elérhető.

“Beszéltem egyik cimborámmal és arra jutottunk, hogy az újszegedi Torontál térre lenne érdemes a gyűjtést meghirdetni, valamint sokadik gondolkodásra pedig a szegedi Napfény Parknál lévő a Fressnapfhoz. Azt is figyelembe vettük, hogy járványhelyzet van, tehát nagyobb dzsemborit nem lehet tartani, ennek tükrében adtunk meg egy-egy órát az eseményre” – mesélte lelkesen Tamás, és azt is elárulta, hogy ha elég sok táp összejön már a Torontál téren az sem baj, mert utánfutóval is készülnek.

KÖLYÖK- ÉS FELNŐTT KUTYATÁPRA VAN SZÜKSÉG

A segítőkész aktivista a beszélgetés során kiemelte, hogy semmit sem tesznek a Tappancs tudta nélkül és szerencsére azok áldásukat adták az önzetlen megmozdulásra.

“Arra irányult az akció, hogy ha már amúgy is megyünk ki a Tappancshoz, akkor legalább töltsük meg az autót, jobb esetben meg több autót is. Úgy döntöttünk, hogy vasárnap 11 és dél között leszünk a Torontál téren a parkolóban, majd 13-tól 14-ig a Napfény Park bevásárlóközpont Fressnapf áruháza előtt fogunk várni egy Opel Merivával” – árulta el a részleteket Tamás, majd hozzátette, hogy a Tappancsosok kihangsúlyozták, hogy kölyök- és felnőtt kutyáknak való tápot hozzanak az adományozók, mert abból van hiány. Az eseményről itt olvashatsz:

Szegedi ismerőseim, barátaim! Aggasztóan kifogyóban van a táp a Tappancs Alapítványnak, ezért gerilla akciózunk…

Közzétette: Princz Tamás – 2021. április 15., csütörtök

A teljes interjút pedig itt hallgathatod meg:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb