Mindenmás

Megpróbálta, nem jött be: rokona adatait adta meg közúti igazoltatáskor a rendőröknek

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt egy szegedi nő ellen, aki közúti igazoltatásakor hamis adatokat adott meg a rendőröknek. A nőt a járási ügyészség közokirat-hamisítás bűntettének illetve szabálysértésre vonatkozó hamis vád vétségének elkövetésével vádolja.

MÁS ADATAIT DIKTÁLTA BE AZ ŐT IGAZOLTATÓ RENDŐRÖKNEK

A vádirat szerint a vádlott idén februárban Sándorfalván vezetett egy autót, amikor a rendőrség munkatársai ellenőrizték. A járőrök az intézkedés során felszólították, hogy adja át vezetői engedélyét, személyi igazolványát, valamint a jármű papírjait. Mivel a vádlott jogosítvánnyal nem rendelkezik, azt nyilatkozta, hogy az okmányokat táskájával együtt otthon felejtette. Arra a rendőri felszólításra, hogy akkor adja meg a személyes adatait, egy olyan, távoli rokona adatait diktálta be, akiről tudta, hogy van jogosítványa.

A SZEGEDI NŐNEK KÖZOKIRAT – HAMISÍTÁSÉRT KELL FELELNIE

A járőrök az adatokat ellenőrizték, azokat valósként állapították meg, majd a vádlottat – amiért nem tartotta magánál okmányait – szabálysértés miatt helyszíni bírsággal sújtották. A bírságról szóló formanyomtatványba az előzmények alapján nem a vádlott, hanem az általa megadott rokon adatai kerültek, akit így a vádlott szabálysértés elkövetésével vádolt meg hamisan. A vádlottat a járási ügyészség közokirat-hamisítás bűntettének illetve szabálysértésre vonatkozó hamis vád vétségének elkövetésével vádolja, bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Study Medicine in Nigeria
'Fel a tetejéhez' gomb