Közélet

Orbán Viktor: a jövő héten nyitnak a mozik, színházak, edzőtermek, vadasparkok! (frissítve)


- Hirdetés -

A jövő héten meglesz a 4 millió beoltott, jöhet az újranyitás harmadik lépcsője – jelentette be Orbán Viktor a ma reggeli miniszterelnöki interjúban a Kossuth Rádióban (élő stream ITT). Nyithatnak a mozik, színházak, játszóházak, múzeumok, uszodák és még rengeteg intézmény, de csakis védettségi igazolvánnyal! Tudósításunk folyamatosan frissül!

A miniszterelnök az operatív törzs ülésén kezdte napját:


- Hirdetés -

07:35 3.588.846 MAGYAR BEOLTVA, RÁM IS VÁR EGY KORSÓ SÖR

3.588.846 magyart oltottak be ma reggelre, nyithatnak a teraszok – jelentette be a miniszterelnök. “Rám is vár egy korsó sör” – mondta örömmel. A kijárási tilalom 11 órára tolódik. A jövő hét közepére meglehet a 4 millió beoltott.

07:37 MEGVAN A KÖVETKEZŐ NYITÁSI LÉPÉS

Szerda-csütörtök környékén meglesz a négymillió beoltott, ekkor hatalmas nyitás jön. Mint Orbán Viktor mondta, a védettségi igazolvánnyal rendelkezők előtt kinyitnak:

 • színházak
 • tánc és zeneművészeti események
 • mozik
 • cirkusz
 • edző – és fitness termek
 • uszodák
 • állatkertek, vadasparkok
 • vidámparkok
 • játszóházak
 • múzeumok
 • sportesemények
 • szállodák
 • éttermek belső terei
 • jégpályák

07:41 A BEOLTOTTAK KÖRÉBEN CSAK EGY SZÁZALÉK A VISSZAFERTŐZŐDÉSI ARÁNY

Messze 50 százalék fölött volt az iskolákba és óvodákba járó gyerekek aránya – mondta a kormányfő. Mindig van vita a vakcinák hatékonyságáról, és most is világossá tették, hogy az egy oltással rendelkezők között egy százalék a visszabetegedési arány – ismertette Orbán Viktor. A felnőtt lakosság fele védett lesz a jövő hétre, de ennek ellenére további regisztráció kell. Most indult egy új internetes felület, ahol időpontot lehet kérni – tette hozzá.

07:44 OLTJÁK A TINIKET

Orbán Viktor arról is beszélt, hogyha mindent magyar beoltottak, akkor a világból is érkezhetnek a magyarok oltásra. A 16-18 év közöttiek beolthatóak Pfizerrel, ezért annyi Pfizert kell elkülöníteni, ami elég ennek a korosztálynak. Az ő oltásuk rendjéről a következő napokban tesznek közzé információkat. Mi még nem gondoljuk úgy, hogy a 12-16 év közöttieket lehet oltani – tette hozzá. 

07:47 TÖBB TISZTELETET

“Az emberben van egy rossz érzés, amikor a halottak számával vívnak politikai csatát. Több tiszteletet az embereknek, épp elég nagy baj, ha egy is meghal” – mondta a miniszterelnök, majd hozzá tette, valahogy mégiscsak beszélni kell erről, de több méltósággal kéne tenni. “Nem szívesen veszek részt a halálozási statisztikákról szóló vitáiban” – zárta a sort Orbán Viktor.

A veszélyhelyzet meghosszabbításáról azt nyilatkozta, látható, hogy lépésről lépésre újraindítjuk az országot, de a kormánynak akcióképesnek kell lennie. 

07:50 CSAK JÓ ÉS ROSSZ VAKCINA VAN, NEM KELETI ÉS NYUGATI

Orbán Viktor szólt arról is, hogy túl sok érdek van a háttérben a vakcinák körül. A gyógyszergyárak érdeke is közbeszól, így sok esetben nem lehet tudni, hogy pénz vagy szakmaiság van a vakcinák körüli vitákban. Politikai vita is kialakult a vakcinák körül, de Magyarország ebből kimaradt – mondta a kormányfő.

07:51 A GAZDASÁG ÚJRAINDÍTÁSÁRÓL

A 2021-es módosított és a 2022-es költségvetés is a gazdaság újraindításáról szól – mondta a miniszterelnök. “Megindítottunk hatalmas lakásfelújítási programot, több százmilliárd forint jutott a vállalkozásoknak, sok minden megindult” – fejtette ki a miniszterelnök.


- Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb