Mindenmás

Mindeközben a szomszéd megyében: 113 éves korában elhunyt Veronika néni, az ország legidősebb embere


- Hirdetés -

Kedden elhunyt a bajai Zsilinszki Veronika, aki 113 évet élt – adta hírül Baja város oldala. Veronka nénit április 27-én kísérik utolsó útjára a bajaszentistváni temetőben. Ő volt a történelemben az első magyar ember, aki bizonyíthatóan elérte a 113 éves kort.

Veronika néni 1908. február 4-én született a vajdasági Kevevárán, kisgyermekként települt át szüleivel és két testvérével Bajára. Hosszú élete során leginkább kétkezi munkát végzett, több baleset is érte, de a szerencse sosem hagyta el. Becsülettel felnevelte egyetlen fiát, majd unokáját is, aki élete végéig a gondviselője volt. Fiatal korában igazi társasági embernek számított, nagyon szeretett táncolni, beszélgetni, de szívesen kertészkedett és olvasott is.


- Hirdetés -

Ő VOLT A TÖRTÉNELEMBEN AZ ELSŐ MAGYAR, AKI ELÉRTE A 113 ÉVES KOR

2019 februárjában minisztériumi megerősítés érkezett arról, hogy a bajai Zsilinszki Veronika Magyarország legidősebb embere, halálhírére kapcsán szintén minisztériumi forrás erősítette meg, hogy ő volt a történelemben az első magyar ember, aki bizonyíthatóan elérte a 113 éves kort.

Forrás: Baja város oldala


- Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb