Mindenmás

Napok óta nem adott magáról életjelet a szegedi idős férfi, a helyi tűzoltók mentették ki

Égő aljnövényzet több helyen, tűzhelyen felejtett étel okozta riadalom és egy magáról életjelet nem adó férfi Szegeden, avagy nem unatkoztak a Csongrád-Csanád megyei tűzoltók a hétvégén sem. Mutatjuk, az elmúlt hétvége történéseit!

Egy hektáron égett az aljnövényzet pénteken Hódmezővásárhelynél, a Szikáncsi út mellett. A város hivatásos tűzoltói rövid idő alatt elfojtották a lángokat, a tűzesetben senki sem sérült meg. Ugyancsak pénteken a tűzhelyen felejtett étel okozott riadalmat egy szegedi, Kereszttöltés utcai társasházban. A szegedi tűzoltók visszahűtötték a felforrósodott edényzetet, majd átszellőztették a füsttel telítődött helyiségeket. Személyi sérülés nem történt. 

SZOMBATON IS VOLT MUNKA RENDESEN: NEM ADOTT MAGÁRÓL ÉLETJELET A FÉRFI

Napok óta nem adott magáról életjelet egy idős férfi Szegeden. A Beretzk Péter utcába riasztották a szegedi egységet szombaton délelőtt, a társszervek mentőegységei nem tudtak bejutni a lezárt lakásba. A tűzoltók az erkélyen át nyitották fel a lakást, majd a sérültet átadták a mentők munkatársainak. Szintén szombaton történt az eset, miszerint egy öttömösi erdő aljnövényzete égett délután. A tüzet a ruzsai katasztrófavédelmi őrs egysége, valamint a ruzsai önkéntes tűzoltók közös erővel oltották el, senki sem sérült meg.

EZER NÉGYZETMÉTERNYI KISZÁRADT FŰ ÉGETT VASÁRNAP

Vasárnap Szeged és Fábiánsebestyén külterületén is égett a száraz aljnövényzet. Szeged mellett, az Algyői úton két hektáros terület lángolt, az avar és a nádas égett. A szegedi hivatásos és az algyői létesítményi tűzoltók fojtották el a lángokat, a beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem okozott károkat a környezetben. Fábiánsebestyén egyik tanyájánál pedig ezer négyzetméteren gyulladt ki a kiszáradt fű, a tüzet a szentesi és az orosházi hivatásos, valamint a fábiánsebestyéni önkéntes tűzoltók oltották el. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

Forrás: csongrad.katasztrofavedelem.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb