Közélet

Négymillió beoltottnál a kijárási tilalom éjfélre módosul, az üzletekben este 11 óráig vásárolhatunk

Ha a héten meglesz a négymillió beoltott, a kormány tájékoztatása szerint újabb enyhítő intézkedések lépnek életbe. A döntéshozók ma reggeli közleménye szerint, ha elérjük a bűvös számot többek között a kijárási tilalom éjfélre módosul, az üzletekben pedig este 11 óráig vásárolhatunk, de fontos tudni, hogy az intézkedések jelentős része védettségi igazolványhoz lesz kötött.

A kormány döntése alapján négymillió beoltottnál ezek lesznek az újraindítás következő lépései:

 • A kijárási tilalom kezdete este 11 óráról éjfélre módosul.
 • Az üzletekben este 11 óráig lehet vásárolni.
 • A védetteknek (akinek védettségi igazolványa van) este 11 óráig megnyílik a vendéglátóhelyek belső tere is. A szülők és családtagok a gyermekeket is magukkal vihetik.
 • A védettek szállodákba is mehetnek, és a gyermekeket is magukkal vihetik.
 • A 2020 novemberében bezárt szabadidős létesítményeket védettségi igazolvánnyal újra lehet látogatni. Ezek közé tartoznak például az állatkertek, a vadasparkok, a múzeumok, a színházak, a mozik és a könyvtárak is.
 • Edzőterembe, uszodába, jégpályára ezentúl csak a védettek, valamint a versenyszerűen sportoló 18 év alattiak mehetnek.
 • A védettek és felügyeletük alatt álló kiskorúak este 11 óráig a sportrendezvényeket is látogathatják.
 • A védetteknek és a felügyeletük alatt álló kiskorúaknak nem kell maszkot viselniük a sport- és kulturális rendezvényeken. 
 • A koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány bemutatásával történik, a védettség tényének ellenőrzése pedig a helyiség üzemeltetőjének, a szolgáltatás nyújtójának a feladata. Amennyiben ennek nem tesz eleget, a bírság 100 ezer forinttól 1 millió forintig terjedhet, vagy akár egy éves bezárással is sújtható.

A kormány közleményében kihangsúlyozta, hogy a járvány még továbbra is köztünk van, ezért a be nem oltott állampolgárok védelmére a közterületen, a tömegközlekedési eszközökön, boltokban – azokon a helyeken, ahol nem csak beoltott, vagy a fertőzésen átesett személyek tartózkodhatnak – továbbra is kötelező a maszkhasználat, továbbá kerülendő a csoportosulás és a gyülekezés. Továbbá fennmaradnak a magán- és családi rendezvényekkel kapcsolatban 2020 novemberében elrendelt korlátozások is.

Forrás: kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

3 hozzászólás

 1. Visszajelzés: where to get 1p lsd,
 2. Visszajelzés: ติดเน็ต ais
'Fel a tetejéhez' gomb