Közélet

Szijjártó: a beoltottak holnaptól szabadon utazhatnak Magyarország és Szerbia, illetve Magyarország és Montenegró között


- Hirdetés -

Szerbiával és Montenegróval már megvan a megállapodás a védettségi igazolványok kölcsönös elismeréséről – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter bejegyzésében azt írta, ha minden jól megy, hamarosan elmondható, hogy már 4 millió magyart sikerült beoltani és ezáltal megvédeni őket a járványtól. “Újabb lépést tehetünk tehát a normalitás irányába, ami lehetővé teszi, hogy egyes országokkal megállapodjunk az állampolgáraink karantén- és tesztmentes utazásáról” – emelte ki.


- Hirdetés -

PÉNTEKTŐL SZABADON UTAZHATUNK A KÉT ORSZÁGBA

Azt írta: Nikola Selaković szerb és Đorđe Radulović montenegrói külügyminiszterrel csütörtökön megállapodtak arról, hogy országaik oltási igazolványait kölcsönösen elismerik. Így a beoltottak péntektől szabadon utazhatnak Magyarország és Szerbia, valamint Magyarország és Montenegró között. Minderről megkezdték az egyeztetéseket Görögországgal és Izraellel is – közölte Szijjártó Péter.

Forrás: Szijjártó Péter hivatalos Facebook oldala


- Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb