Mindenmás

Éjszakai dőzsölés egy szegedi cukrászdában: betört, majd miközben összeszedte az értékeket, megette a süteményeket egy volt alkalmazott

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt egy helybeli férfi ellen, aki betört egy szegedi cukrászdába és onnan különböző értékeket tulajdonított el, egy másik alkalommal pedig ismerősét lopta meg.

SÜTIT EVETT, MIKÖZBEN KIRABOLTA VOLT MUNKAHELYÉT

A vádirat szerint a vádlott korábban a megkárosított belvárosi cukrászda alkalmazásában állt, így ismerte annak belső kialakítását. A férfi 2019. április 25-e hajnalban, erősen ittas állapotban a cukrászda belső udvari, nyitva hagyott ablakán át bemászott a raktárhelyiségbe. Az üzletet végigjárva magához vett két mobiltelefont, 12.000 Ft készpénzt, valamint egy céges bélyegzőt. Közben elfogyasztott egy üdítőt, két süteményt, valamint egy 13.000 Ft értékű csokoládé-figurát is. Ezután felment az emeleti kazánhelyiségbe, ahol az ellopott értékeket egy dobozba rejtette, majd elaludt. Eközben a helyiség ajtaja – mely belülről nem volt nyitható – rácsukódott, így a vádlott kimenni nem tudott. Végül az alkalmazottak a déli órákban találtak rá, és értesítették a rendőrséget.

ISMERŐSÉT ÁTHÍVTA EGY CSIRKEPAPRIKÁSRA, MAJD AMÍG AZ TÁVOL VOLT OTTHONÁTÓL, KIRABOLTA

A vádirat szerint továbbá a vádlott tavaly januárban a szomszédját azzal az ürüggyel hívta át magához, hogy segítsen neki csirkepaprikást csinálni. A férfi eleget tett a kérésnek, s így az üresen maradt lakásába a vádlott átlopózott, és onnan két mobiltelefont, azokhoz való tartozékokat és készpénzt lopott el. A vádlott a cukrászdának 100.000 Ft-ot meghaladó, míg szomszédjának közel 70.000 Ft kárt okozott.

A többszörösen büntetett előéletű férfit a járási ügyészség két rendbeli, kisebb értékre elkövetett lopás vétségével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb