Mindenmás

A kis hős: a 112-n hívott segítséget az ájult édesanyjához egy ötéves kislány

Megható hangfelvételt tett közzé a rendőrség a Facebook-oldalán. Egy ötéves kislány, Elena felhívta a 112-es segélyhívószámot, mert az édesanyja rosszul lett, és elvesztette az eszméletét. A nem mindennapi eset után a rendőség a posztban arra is felhívja a szülők figyelmét, hogy tanítsák meg a gyerekeket 112 helyes használatára.

A történet ott kezdődött, hogy Elena édesanyja rosszul lett, majd összesett és a kislány elképesztően reagálta le az eseményeket, felhívta a 112-es segélyhívószámot: „Anya rosszul van. A konyhában fekszik a földön. Anya most alszik” – válaszolta Elena a diszpécser kérdéseire, aki egyből kapcsolta is őt a mentősöknek. A kislány részletesen elmondta nekik, hogy mi történt, mi a baj, hová kell menniük.

HA BAJ VAN, ÉLETET MENTHET AZ, HA A GYEREK TUDJA HASZNÁLNI A 112-ES HÍVÓSZÁMOT

„Az ilyen hívások tudják igazán segíteni a híváskezelők munkáját” – jegyzi meg a rendőrség. Miközben Elena a mentősökkel beszélt, édesanyja jobban lett, magához tért, és átvette tőle a telefont. Megnyugtatták, hogy a mentő már úton van, a híváskezelő pedig megdicsérte a kislányt bátor lélekjelenlétéért. A rendőség a posztban felhívja a szülők figyelmét, hogy tanítsák meg a gyerekeket 112 helyes használatára, hiszen: „Ha baj van, életet menthet” – írják.

Forrás: Telex.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb