Mindenmás

Kicsi a rakás: 9 migránst zsúfolt be az egyterűbe az ukrán embercsempész, amikor lebukott az 55-ös főúton

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást azzal az ukrán állampolgárságú férfival szemben, aki tavaly nyáron illegális migránsokat akart Nyugat-Európába szállítani Ásotthalomnál.

NYUGAT – EURÓPÁBA AKARTA JUTTATNI A 9 AFGÁN ÁLLAMPOLGÁRT AZ EMBERCSEMPÉSZ

A járőrök 2020. július 27-én a késő éjszakai órákban vonták intézkedés alá az 55-ös számú főúton azt az egyterű személygépkocsit, amelyet egy ukrán állampolgárságú férfi vezetett. Az ellenőrzéskor kiderült, hogy az autóban utazott kilenc olyan külföldi férfi is, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Mindannyian afgán állampolgárnak vallották magukat, tervük pedig az volt, hogy illegálisan Nyugat-Euróbába jussanak. A határsértőkkel szemben a járőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

NEM EZ VOLT AZ ELSŐ ESET, HOGY A GYANÚSÍTOTT ILLEGÁLIS MIGRÁNSOKAT CSEMPÉSZETT

A helyszínen intézkedő rendőrök a sofőrt a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították, majd a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, és őrizetbe vették. A férfi letartóztatását a Szegedi Járásbíróság 2020. július 29-én elrendelte. Az eljárási cselekmények eredményeként a rendőrök megállapították, hogy a gyanúsított elfogása előtt többször szállított vagy kísérelt meg szállítani illegális migránsokat Nyugat-Európába. A vagyonvisszaszerzés érdekében, tőle több mint egymillió forint készpénzt, két személygépkocsit, továbbá telekommunikációs eszközöket foglaltak le.

ÜZLETSZERŰEN ELKÖVETETT EMBERCSEMPÉSZÉS MIATT KELL FELELNIE

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, az ügy iratait megküldte az illetékes ügyészség részére. Az ukrán gyanúsítottnak folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt kell felelnie.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb