Mindenmás

Újra kellett éleszteni egy szentesi férfit tegnap, a lakásba való bejutásban a helyi tűzoltók segítették a mentősöket

Szerdán főként műszaki mentésekhez riasztották a Csongrád-Csanád megyei tűzoltókat. Az erős szél sok helyen fákat döntött ki, faágakat szaggatott le. Szegedről, Mórahalomról és Hódmezővásárhelyről érkeztek lakossági bejelentések, a kidőlt fák az autósok és a gyalogosok forgalmát is akadályozták. A városok hivatásos és önkéntes tűzoltói végezték el a beavatkozásokat, de szerencsére személyi sérülés egyik esetben sem történt, foglalta össze a tegnapi nap eseményeit a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelem.

ÚJRA KELLETT ÉLESZTENI EGY IDŐS FÉRFIT SZENTESEN

Szentesen egy idős, beteg férfihoz riasztották a tűzoltókat egy Tiszavirág utcai házba, aki nem nyitott ajtót. A mentők a tűzoltók segítségét kérték, hogy bejussanak a lezárt lakásba. A szentesi egység kéziszerszámok segítségével törte fel az ajtót, a beavatkozást követően a mentők megkezdték a férfi újraélesztését. 

BEJELZETT A SZÉN – MONOXID ÉRZÉKELŐ EGY SZEGEDI CSALÁDI HÁZBAN

Egy másik esetben magas értékeket jelzett egy szén-monoxid érzékelő szerdán este egy szegedi családi házban. A riasztást követően a szegedi tűzoltók érkeztek a helyszínre, akik észlelték, hogy a speciális mérőműszerek adatai alapján is jelentősen megemelkedett a szén-monoxid-koncentráció a ház helyiségeiben. Az életmentő berendezésnek köszönhetően senki sem sérült meg, a gázszolgáltató a lakosok biztonsága érdekében egy készüléket kizárt a szolgáltatásból.   

Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: DevOps Consulting company
'Fel a tetejéhez' gomb