Mindenmás

A szegény ember Mortal Kombatja Szeged mellett: vascsővel, lapáttal, nyújtófával és még biciklivel is verekedett a 30 fős társaság a megyében

Nem mindennapi sztori és igazi Mortal Kombatba illő jelenet kerekedett az egyik megyei kakaskodásból elfajult balhé végére. Volt itt minden, mint karácsonykor: késrántás a vendéglő előtt, „meghalsz” beszólás, majd egy 25-30 fős társaság, akik vascsővel, lapáttal, nyújtófával és biciklivel (?) voltak felfegyverkezve. Nem is kérdés mi lett a vége…

A BALHÉ…

A teljes sztori: a Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a két férfinak, akik egy haragosukra támadtak kedd este és minden kezükbe kerülő eszközzel bántalmazták. A megalapozott gyanú szerint a fiatalabb férfi gépkocsival közlekedett kedd este az egyik megyebeli faluban, amikor meglátta a szintén autóval közlekedő haragosát. A közeli vendéglő előtt mindketten megálltak, kiszálltak az autóból és szóváltásba keveredtek. A vita során a gyanúsított elővett egy kést és közölte a sértettel, hogy „meghalsz”. Ekkor a sértett az autójához lépett, egy fahusángot akart elővenni, melyre válaszul a gyanúsított a kést a csomagtartóba szúrta, majd az alkarján megvágta a sértettet.

JÖTTEK A ROKONOK

A sértett a támadás hatására segítségül hívta rokonait, ahogy a gyanúsított rokonsága – köztük az édesapja – is megjelent a helyszínen. A két társaságból többen szerszámokkal, így vascsővel, lapáttal, nyújtófával voltak felfegyverkezve. A vita során a gyanúsított és az édesapja egy-egy vascsővel több alkalommal fejen és lábon ütötték a másik társaság egy tagját, valamint ököllel és lapáttal ütlegelték a sértettet is. A bántalmazásokban több, eddig még nem azonosított személy is rész vett. A vita lezárásaként a sértettet egy biciklivel is megdobták, akinek a többszörös bántalmazás hatására 8 napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek. Az eseménysorozat végére egy 25-30 fős feldühödött csoportosulás alakult ki a vendéglő előtt.

GARÁZDASÁG ÉS SÚLYOS TESTI SÉRTÉS MIATT KELL FELELNIÜK

A felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntette, súlyos testi sértés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a bűnismétlés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a két férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon megtartandó ülésein fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb