Közélet

Szeptembertől indul a Gazdijogsi nevű online edukációs program

Magyarországot öt éven belül Európa élmezőnyébe kívánják juttatni az állatvédelem területén, jelentette ki Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos. Ennek érdekében szeptembertől elindítanak egy online, ingyenes és önkéntes edukációs programot Gazdijogsi néven.

262 EZREN TÖLTÖTTÉK KI AZ ÁLLATVÉDELMI ONLINE KÉRDŐÍVET

Mint fogalmazott, elengedhetetlen meghallgatni a véleményét mindenkinek, aki tenni szeretne az állatvédelem ügyében. Éppen ezért a nagy sikerrel zárult állatvédelmi online kérdőívre reagálva – amelyet több mint 262 ezren töltöttek ki – már több intézkedés is született a felelős állattartás, az ivartalanítás, a szaporítók elleni fellépés, valamint a civil szervezetek támogatása témakörében.

SZEPTEMBERTŐL INDUL A GAZDIJOGSI NEVŰ PROGRAM

A Nemzeti Állatvédelmi Program egy olyan hosszú távú stratégia, amely több területre összpontosítva szeretné kezelni az állatvédelem területén meglévő problémákat – tette hozzá a miniszteri biztos. Kiemelte a felelős állattartás jelentőségét, amellyel kapcsolatosan a NÉBIH-hel közösen szeptembertől indul egy online, ingyenes és önkéntes edukációs program Gazdijogsi néven.

FOLYTATJÁK AZ ORSZÁGOS SZINTŰ IVARTALANÍTÁST

A közlemény szerint folytatni kell az országos szintű ivartalanítást is, amely a hazai állatvédelem egyik legfontosabb feladata, ezt nemcsak az online kérdőívet kitöltők véleménye támasztja alá, hanem az országjáró körutakon is tapasztalták. Ovádi Péter rámutatott, csak az elmúlt időszakban indult egy-egy ivartalanítási program a NÉBIH-hel és a Miniszterelnökséggel együttműködve, lehetővé téve több tízezer állat ivartalanítását. A szaporítók és a tiltott állatviadalok elleni harcban minden eszközzel küzdeni fognak az állatok védelméért. Fontosnak tartják továbbá az állatvédő civil szervezetek tevékenységét és támogatásukat, és köszönettel tartoznak nekik munkájukért – fejtette ki a miniszteri biztos.

A tanács ülésén szó esett az állatvédelmet érintő jogszabályi környezet felülvizsgálatáról, a szemléletformálás szerepéről, valamint az állat- és embervédelem összefüggéseiről is.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb