KözéletSmart Szeged

Esztétikus, modern és környezetbarát piactér vár ezentúl Sándorfalván

Az idei év tavaszán befejeződött a sándorfalvi piactér építése és felújítása. Nagy változásokon esett át a központ, ezzel pedig a végéhez ért a „Sándorfalvi piactér fejlesztése, bővítése” című pályázat kivitelezése – küldte közleményben Sándorfalva Városi Önkormányzata.

Az önkormányzat a projekt megvalósítására 299 999 990 forint támogatást nyert Európai Uniós forrásból, melyhez nettó 88 269 971 forint többlet támogatást ítélt meg a Közreműködő Szervezet (Magyar Államkincstár). Így a projekt összköltségvetése nettó 388 269 961 forint lett.

ESZTÉTIKUS ÉS MODERN LETT A PIACTÉR

A következő épületekkel bővült a piactér: négy üzlethelyiségből álló épülettel, amely egyenként 45 négyzetméteres. A piaccsarnokot a régi gabonatároló épületéből alakították ki, amelyből az árusító tér 247 négyzetméter. Eme épület mögé került a 830 négyzetméteres fedett és kövezett árusító tér, ami jóval nagyobb a régi piactér fabódés sorainál. Az új piactér nem pusztán esztétikus és modern lett, hanem még környezetbarát is, ugyanis az épületek többsége napelemekkel lett felszerelve. A felújított piactér egyéb programoknak is helyszíne lehet.

MÉG TÖBB FEJLESZTÉS

A területen infrastrukturális fejlesztéseket is végrehajtottak, több vízvételi pont, térvilágítás került kialakításra, hulladékgyűjtő épület áll rendelkezésre, valamint több kerékpártároló került kiépítésre. Az új piacot a használatbavételi engedély megszerzését követően vehetik birtokba az árusok és a vásárlók.

Forrás: Sándorfalva Városi Önkormányzata

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb