Mindenmás

Napi pakk: Karikó Katalin Szegedre érkezik, ma van a Régi Zsinagóga felavatásának évfordulója

Csak nem akar tartósan kisütni a nap Szegeden, ma ugyanis visszatér az eső térségünkbe. Jó hír is akad azért mára: Karikó Katalin városunkba látogat, a Régi Zsinagóga felavatásának évfordulóját ünnepeljük és három éve házasodott össze Harry herceg és Meghan Markle. Kapd fel az esernyőd és vágj bele a mai napba a Szeged365 híreivel!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Ivó, Milán és Emiliána nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 128 éve, 1893 – ban megszületett Bajor Gizi színésznő, Kossuth-díjas színésznő, kiváló művész, a Nemzeti Színház örökös tagja..
  • Ma 44 éves Oroszlán Szonja színésznő, énekesnő (Valami Amerika).
  • Ma 67 éves Phil Rudd ausztrál dobos, az AC/DC tagja.
  • Ma 44 éves Natalia Oreiro urugayi szappanopera sorozatokból ismert színésznő, énekesnő (Vad angyal).
  • 16 éve, 2005 – ben bemutatták a Csillagok háborúja III: A Sith-ek bosszúja című egész estés amerikai filmet, amelyet George Lucas írt és rendezett.
  • 2018.05.19-én Harry brit királyi herceg feleségül veszi Meghan Markle amerikai színésznőt a windsori kastély Szent György kápolnájában, 600 meghívott jelenlétében.
Fotó: femina.hu
  • Ma 48 éves Kovács Áron műsorvezető, énekes.
  • 1843. május 19-én Schwab (Löw) Arszlán főrabbi felavatta a második szegedi zsinagógát, amely a köztudatban ma „Régi Zsinagóga”-ként szerepel.
Fotó: Szabó Dávid

MA MÁR VISSZATÉR AZ ESŐ SZEGEDRE

Ma sok lesz a felhő felettünk, és többfelé alakulhat ki eső, zápor, néhol zivatar. Az Időkép előrejelzése szerint a déli tájakon tartósabb eső várható, a legtöbb csapadék itt hullhat le, szóval ne tedd messzire az esernyőd Szegeden.

MÁTÓL OLCSÓBBAN TANKOLHATUNK SZEGEDEN

Mától a benzin literenkénti ára 2 forinttal csökkenhet a kutakon a holtankoljak.hu híre szerint. A gázolaj esetében nem lesz változás a hét közepén. Az átlagárak ezzel továbbra is a 430 forint körüli átlagárszinten maradnak.

MA ÉRKEZIK SZEGEDRE KARIKÓ KATALIN

Városházi információink szerint ma érkezik Szegedre Karikó Katalin. A világhírű tudós most veheti át Szeged 2021-es díszpolgári címét.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb