Közélet

Vége a jó(?)világnak: ötmillió beoltottnál lehet vége az ingyenes parkolásnak

A javuló járványhelyzet miatt várhatóan egy-két héten belül megszűnik az ingyenes parkolás a közterületeken, és visszaáll a korábbi rend, vagyis ismét fizetni kell a várakozásért – adta hírül kedd esti cikkében a Magyar Nemzet. A Világgazdaság által kiszivárogtatott információk szerint a konkrét időpont is megvan: az ingyenes parkolás eltörlésére akkor kerül sor, amikor a beoltott emberek száma meghaladja az 5 millió főt.

A limit közel van: a magyarországi oltási program jelenleg 4 millió 715 ezer beoltottnál tart, ám miután az operatív törzs tájékoztatóján bejelentették, hogy 199 ezer dózis erejéig újra lehet Pfizer-oltásra jelentkezni, a hétvégére feltehetően már karnyújtásnyira lesz az ötmilliós küszöb.

VISSZATÉRNEK A REKORDMAGAS SZEGEDI TÉTELEK

Az ingyenes parkolás megszüntetésével végre lesz (némi) parkolóhely Szeged belvárosában, viszont visszatérnek az országos szinten is rekord magas tételek – mi, szegediek nem csak az itt lakó hölgyek szépségében és a mifelénk megrendezett fesztiválok hangulatában döntögetünk csúcsokat, hanem a parkolási díjszabás terén is. 

Így fest majd egy éves bérlet ára, akárcsak a boldog békeidőkben:

  • Magánszemély részére, éves, minden kategóriára érvényes: 140.000 Ft
  • Vállalkozás részére, ugyanez: 280.000 Ft
  • Mindkét kategória, felmutatóra: 334.000 Ft

Az önkormányzat további emeléssel próbálkozott be tavaly novemberben, Nagy Sándor alpolgármester előterjesztése alapján az idei évtől 7 százalékkal növelték volna meg a parkolódíjakat Szeged területén, majd 2022-től további 4 százalékkal. A díjemelési terveknek egyelőre lőttek, a tavaly decemberben megjelent 603/2020. kormányrendelet szerint a helyi önkormányzatok gazdasági társaságai és egyéb szervezetei nem emelhetnek díjat a rendelet hatályba lépésének napjától, sőt új díjat sem vezethetnek be, egészen 2021. december 31-ig, ez pedig azt is jelenti, hogy a meglévő díjakat sem emelhetik addig.

Ami tehát borítékolható: bár az idén még nem tudják, 2022-ben több, mint valószínű hogy a szegedi önkormányzat meg fogja lépni az emelést.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Belcampo Anya scandal
'Fel a tetejéhez' gomb