Szegedi Arcok

A nap szegedi hősei: tűzoltók és helyiek mentették ki az iszapban ragadt kutyust Újszegeden

A nap sztorija már délelőtt befutott hozzánk, ami lényegében nem is ma történt, hanem még péntek este Újszegeden, a Marosliget Lakóparkban. Történt ugyanis, hogy egy kutyus beleragadt az iszapba, a lakópark melletti patakba, majd a helyiek megpróbálták kimenteni, de végül a tűzoltók siettek a helyszínre. A sztoriban egyébként van még egy csomó gyerek, némi tejbegríz és természetesen a happy end a végére!

De, kezdjük az elején! A Facebookon lettünk arra figyelmesek, hogy Brattke Edgar, megosztott egy irtó aranyos sztorit, aminek a főszereplője egy iszapba ragadt, keservesen síró kutyus. Fel is hívtuk telefonon rögtön, hogy mesélje el mi történt.

“Volt nálunk egy kis buli, a gyerekeknek főztem tejbegrízt, nagy volt az öröm, jól be is ettünk és este amikor búcsúzkodtunk a ház előtt, hallottuk, hogy egy kutya keservesen sír és ugat. Azt hittük először, hogy az erdőben van, és a kíváncsiság oda vezetett, hogy megnéztük a kutyust, ami benne volt a csatornában, beleragadva az iszapban. Cserhalmi Laci szomszédommal megpróbáltuk kimenteni, de mivel annyira meredek ez a patak-part, hogy hiába engedtük le egymást kötéllel, bele volt ragadva az iszapba, nem bírtuk kiszedni. Onnantól kezdve pedig veszélyes is volt a helyzet, mert félő volt, hogy beránt minket is a súlyával” – mesélte Edgar a nem mindennapi sztorit, majd hozzátette, hogy ezek után inkább kihívták a tűzoltókat, akik 10 perc alatt a helyszínre siettek és nagyon szívesen segítettek.

A KUTYUST KIMENTETTÉK, A GAZDI IS MEGKERÜLT

“A srácok hoztak egy nagy létrát és kötéllel leengedték az egyik tűzoltót, aki bele is csúszott a vízbe, ami velünk is megtörténhetett volna. Egy lábbal a vízben állt és a kutyát megkötözte alulról, mi pedig vittünk neki egy pórázt. Kihúzták végül a vízből, így megmenekült a kutya! Hoztam neki egy nagy törölközőt, szárazra töröltük, körbesímogatta az összes gyerek és pont akkor meg is érkezett a kutyus gazdája, aki már 2 órája kereste a szerencsétlenül járt ebet” – emelte ki Edgar, majd azt is elárulta, hogy a kutyus séta közben lógott meg a gazditól, aki nagyon hálás volt a helyieknek és a tűzoltóknak is, hogy kimentették a kutyusát, így tiszta happy end lett a vége a sztorinak! A kutyus is hazakerült és a gyerekek is megnyugodtak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb