Mindenmás

Napi pakk: napos idő, áradó Tisza, fizetős parkolás és Bagdy Emőke előadás Szegeden

Se eső, se szél nem zavarja meg a napsütést Szegeden, végre megmutatja a tavaszias arcát az időjárás. Ma Bagdy Emőke előadásával újra elindulnak a Keresztpont Esték, 73 éves Gálvölgyi János és első magyarként ezen a napon repült Farkas Bertalan a világűrbe. Készítsd be a reggeli kávéd, meghoztuk a Napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Fülöp, Evelin, Gyöngyvér és Aladár nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 41 éve, 1980 – ban Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós megkezdte egyhetes útját a világűrbe a Szojuz 36 fedélzetén.
  • Ma 73 éves Gálvölgyi János, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, parodista, szinkronszínész.
  • 35 éve, 1986 – ban az Európai Unio hivatalos zászlója lett a kék háttérben 12 arany csillaggal díszített lobogó.
  • 114 éve, 1907 – ben megszületett John Wayne, Oscar-díjas amerikai színész, a western filmek legendás alakja.
Fotó: pannonrtv.com
  • Ma 57 éves Lenny Kravitz, Grammy-díjas zenész.
  • Ma 55 éves Helena Bonham Carter angol színésznő (A majmok bolygója, Novocaine szereplője, és ő alakítja Bellatrix Lestrange -et a Harry Potterben).
Fotó: Pinterest

NAPOS, NYUGODT IDŐ VÁR RÁNK MA SZEGEDEN

Igazán a napfény városa leszünk ma, ugyanis szerdára már teljesen kitisztul az ég, ezért napos, száraz, nyugodt időre van kilátás Szegeden. A légmozgás is gyenge, mérsékelt lesz egész nap. Hajnalban 6-7 fokot mérhetünk, majd napközben tovább emelkedik a hőmérséklet és délutánra már akár 21-22 fok is lehet.

RAKPART LEZÁRVA, A PARKOLÁS ÚJRA FIZETŐS

A Tisza áradása miatt hétfő óta zárva a Huszár Mátyás rakpart ,ezért a belvárosban a szokásosnál erősebb a forgalom, viszont jó hír, hogy végre van parkolóhely Szegeden. A rossz hír, hogy már nincs ingyen.

BAGDY EMŐKÉVEL INDULNAK MA ÚJRA A KERESZTPONT ESTÉK SZEGEDEN

Szegeden újraindulnak a Keresztpont Egyesület szervezésében a koronavírus-járvány miatt megszakadt Keresztpont Esték. Az enyhítések utáni első előadásról pedig Dr. Czagány Gábort, az egyesület elnökét faggattuk, aki elmondta, hogy május 26-án, azaz ma este 18:00-kor Bagdy Emőke előadásával indulnak újra, amit az IH Rendezvényközpontban láthatnak az érdeklődők.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb