KözéletNem kategorizált

Orbán Viktor: Legyőztük a harmadik hullámot, ezer alatt a kórházban lévő Covid-betegek száma (frissítve)

Az utolsó embert is meg fogja találni ez a vírus – mondta a Kossuth Rádió ma reggeli műsorában Orbán Viktor, aki szerint aggasztó, hogy még 3 millió ember nem oltatta be magát. A miniszterelnök bíztató számokat mondott: a lélegeztetés nélkül kórházban lévő emberek száma ezer alá esett, gépen 121-en vannak, az aktív fertőzöttek száma 100 ezer alá esett.

07:38 ÍME A MA REGGELI SZÁMOK

Tegnap 25 ezer első, és 117 ezer második oltást adtak be – kezdte a miniszterelnök. Azért jó a mai nap, mert a kórházban lévők száma ezer alá csökkent, 121-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma 87 ezer.

07:39 A VÍRUS AZ UTOLSÓ EMBERT IS MEGTALÁLJA

Olyan képzet alakult ki a magukat be nem oltottak körében, hogy ők ezt megúszhatják – mondta a miniszterelnök, szerinte olyan, mintha nem hallatszana kellő erővel, hogy ez a vírus nem fog elmenni, és előbb-utóbb mindenkit meg fog találni – tette hozzá. A vírus az utolsó embert is megtalálja, aki nem védett – mondta a kormányfő. Ezért fontos, hogy mindenki beoltassa magát.

07:40 VAKCINÁK VS INDIAI MUTÁNS

A második körös oltásokat tekintve utolértük az Egyesült Királyságot – nyilatkozta az ország első embere, mint mondta, “mindenki büszke lehet erre a teljesítményre, aki részt vett benne.” Az indiai mutánsról azt mondta a kormányfő, hogy az itthon alkalmazott oltások közül mindegyik alkalmas az indiai mutáns legyőzésére.

07:44 A KELETI VAKCINÁKKAL IS LEHET MAJD UTAZNI

Orbán Viktor szólt arról is, hogy egy rémhír az, hogy a keleti vakcinákat kapókat nem engedik be más országba. “A keleti vakcinákkal is lehet majd utazni. Sok országban még nagyon távoli kérdés az utazás” – tette hozzá. Magyarország egymás után köti meg a megállapodásokat a védettség kölcsönös elismeréséről – mondta a kormányfő, szerinte nyugaton még nem értek oda, ahol mi vagyunk.

Orbán Viktor elmondta, hogy várhatóan csak júliusban lesz uniós egységes igazolvány, de szerinte nincs olyan ország, amely elzárná magát a turisták elől.

07:45 A GAZDASÁG ÚJRAINDÍTÁSA A KÉRDÉS

Amikor a járvány csúcsra járt, akkor a védekezés volt a fontos – mondta Orbán Viktor, viszont most, hogy a harmadik hullámot legyőztük, vagy leszorítottuk a földre, most újra kell indítani a gazdaságot, bennünket, a bérből élőket is megviselt a járvány. Én is ilyen vagyok” – tette hozzá. Meggyötört minket a korábbi helyzet, a vállalkozóknak vissza kell nyerniük a vállalkozó kedvüket – mondta a kormányfő. Újra mozgékonnyá kell válni. Most egy átmenet van – tette hozzá.

Mint kifejtette, a 2022-es költségvetés is az élet újraindításáról szól.

07:50 REZSIHARC KEZDŐDIK

Egy-másfél hónap múlva a klímavédelem területén az EB kijön 10-12 jogszabállyal. Akkor kell majd megvédeni a magyar emberek érdekeit. A következő két-három évben rezsiharcot kell folytatni – tette hozzá.

07:52 A BRIT-MAGYAR KAPCSOLATOKRÓL

A brit tárgyalásairól azt mondta, rossz, hogy a britek távoztak az unióból, mivel sok kérdésben egyetértettek velünk, magyarokkal. Orbán Viktor közölte, hogy Európából nem mentek ki, csak az unióból. Egy brit-magyar kereskedelmi és gazdasági kapcsolatot kell kialakítani, a brit-magyar kapcsolatoknak ugyanis nagy szerepe lesz a jövő magyar külpolitikájában – mondta a kormányfő. 

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb