Mindenmás

Elfajult verekedés: kutyának nevezte, majd csőkulccsal támadt egymásra két férfi Szegeden

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a két férfinak a letartóztatását, akik szerda este verekedtek Szeged belvárosában.

CSŐKULCCSAL TÁMADT AZ EGYIK FÉRFI A MÁSIKRA

A megalapozott gyanú szerint az egyik belvárosi téren levő gyorsbüfénél múlt hét szerda fél 11-kor a gyanúsítottak egyike egy csőkulccsal a kezében kutyának nevezett egy másik férfit. A megszólított fél visszakérdezett, hogy valóban meg akarja-e őt ütni a csőkulccsal, majd dulakodás alakult ki közöttük, melynek során több alkalommal megütötték egymást. A verekedésbe beavatkozott a megszólított férfi barátnője is, aki a vitát kezdeményező gyanúsított kezéből kivette a csőkulcsot, majd azzal fejbe ütötte őt.

A BÜFÉBEN DOLGOZÓK VETETTEK VÉGET A VEREKEDÉSNEK

A gyanúsítottak között kialakult verekedésnek a büfében dolgozók vetettek véget, azonban a szóváltás tovább folytatódott a két férfi között. Ennek során kávét öntöttek egymásra, majd ismét ütésváltás alakult közöttük ki, melynek úgy lett vége, hogy a kezében csőkulcsot tartó barátnő azzal megütötte a vitát kezdeményező férfit.

MINDKÉT FÉRFINEK VOLT MÁR HASONLÓ ÜGYE

A csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a két férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. A vitát kezdeményező férfival szemben több hasonló jellegű bűncselekmény miatt büntetőeljárás van folyamatban, míg a másik férfi visszaesőként követte el a gyanúsítás tárgyát képező bűncselekményt.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak mindkét gyanúsított vonatkozásában helyt adva elrendelte a kényszerintézkedést. A bíróság végzései nem véglegesek, azzal szemben a gyanúsítottak és védőik a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb