Közélet

Szijjártó Péter: Magyarország átveszi a Sinopharm teljes gyártási technológiáját

Megállapodás született arról, hogy a Magyarországon jelenleg építés alatt álló Nemzeti Oltóanyaggyárat alkalmassá teszik a koronavírus elleni kínai vakcina előállítására is, mondta Szijjártó Péter Kínában. A külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott: ha a kormány nem vásárolt volna vakcinát a Sinopharmtól, akkor „most egymillióval kevesebben lennének beoltva, nem állnánk az Európai Unió élén az oltottság tekintetében, és nem tudtunk volna jelentős lépéseket tenni vissza, a normalitás irányába”. 

MAGYARORSZÁG ÁTVESZI A SINOPHARM TELJES GYÁRTÁSI TECHNOLÓGIÁJÁT

Szíjjártó Péter bejelentette: hazánk átveszi a Sinopharm teljes gyártási technológiáját, ami hatalmas stratégiai előny. A külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott, ha a kormány nem vásárolt volna vakcinát a Sinopharmtól, akkor „most egymillióval kevesebben lennének beoltva, nem állnánk az Európai Unió élén az oltottság tekintetében, és nem tudtunk volna jelentős lépéseket tenni vissza, a normalitás irányába”. 

KÉT NAGY KÍNAI BANK JELENIK MEG MAGYARORSZÁGON

A külögyminiszter hangsúlyozta, az egészségügyi mellett a gazdasági válasz sikeressége is fontos, márpedig a két ország jelentős gazdasági sikertörténetek előtt áll. Mint mondta, hamarosan két nagy kínai bank is megjelenik Magyarországon, több magyar cég számottevő sikereket ért el az ázsiai országban, illetve jelenleg is több nagy magyarországi beruházásról folynak tárgyalások, például elektromos autók gyártásáról. 

Forrás és fotók: MTI

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb