Sport

A debreceni Ob-n tér vissza a pályára Márton Anita, a cél Tokió

Három hét múlva tér vissza a pályára a Tokióba készülő Márton Anita, aki száznegyvenöt nappal azután, hogy világra hozta első gyermekét, a kis Lucát, a debreceni országos bajnokságon újra dobókörbe áll, és rögtön a győzelmet célozza meg, írta az Index.

JÚNIUS 26 -ÁN ÉS 27 – ÉN KERÜL SOR A BAJNOKSÁGRA

A 32 esztendős atlétanő felkészültnek érzi magát a visszatérésre, és azt reméli, hogy a június 26-án és 27-én megrendezésre kerülő bajnokságon elért eredménye biztatást ad majd számára a Tokió felé vezető út folytatásához. Márton Anita alig több mint 40 nappal a szülése után óvatos mozdulatokkal már hozzákezdett az izmai „ébresztgetéséhez”, aztán a gyógytornába is belekezdett, odáig viszont jóval többet kellett várnia, amíg a 3 kilós súllyal elkezdhette kóstolgatni a dobásokat.

A BAJNOKSÁG UTÁN NEM KERES ÚJ KÜLFÖLDI VERSENYLEHETŐSÉGET

“Sajog a lábam, a karom és a derekam is, erre csak a mozgás lehet az orvosság. Így lesz egészen az olimpiáig, a terhelésből 7-8 nappal a Tokióba indulás előtt fogok csak visszavenni. Eperjesi Lászlóval, az edzőmmel úgy döntöttünk, hogy a június végi országos bajnokság után nem keresünk külföldi versenylehetőséget, még ha csábító meghívás is érkezne, inkább újra belevetem magamat a munkába, mert a lemaradásomat csak így dolgozhatom le” – nyilatkozta Márton Anita az SzPress Hírszolgálatnak.

TOKIÓBA, BÁR SZERETTE VOLNA, HA VELE TARTANAK, VÉGÜL CSALÁDJA NÉLKÜL UTAZIK

A szegedi sportoló egyike annak a 8 magyar atlétának, aki ott lehet az olimpián, a lehető legjobban szeretné lerövidíteni a tokiói tartózkodását. Szerette volna, hogy repülővel a 9000 kilométeres távolságba a férje és a kislánya is elkísérje, de miután tájékozódott arról, hogy mi várna Tokióban a szeretteire, letett a merész terv megvalósításáról. “Zsolt és Luca ki sem mozdulhatott volna a szállodából, én meg az olimpiai faluból, így maradnak itthon, én pedig a lehető legrövidebbre fogom szabni a távollétemet. Nem örülök annak, hogy a szokásostól eltérően most a selejtezőt nem másnap követi a döntő, ugyanis egy napot a két versenyszakasz közé beiktattak. Tervem szerint így sem fog 6 napnál hosszabb idő eltelni, amíg haza nem érek Szegedre. Ebből az is kiderül, hogy az átállás napjait most kihagyom a számításaimból, amint megérkezem Tokióba, igyekszem kialudni magamat, aztán egy kis átmozgatás, és már indulhatok is a csatába, hogy kiharcoljam a döntős helyemet”, mondta el.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb