- Hirdetés -
- Hirdetés -
Sport

Durva konditermi csődhullám jöhet a Magyar Fitnesztermek Országos Szövetsége szerint

- Hirdetés -

Jelen pillanatban még nem lehet beszélni tömeges csődről, azonban az már 3-6 hónapon belül prognosztizálható – nyilatkozta a Portfolio-nak Kiss József, a Magyar Fitnesztermek Országos Szövetségének főtitkára, aki szerint az átlagos bevételi szintekhez képest a pandémia előtti időszakhoz viszonyítva nagyon siralmasra sikeredett az első hónap azokban a létesítményekben, amelyek kinyithattak. Már most látható, hogy a bevételek sok esetben arra sem elegendők, hogy a fenntartási költségeket kitermeljék.

NEM TÚL FÉNYESEK A BEVÉTELI SZÁMOK

A normál bevétel 60 százalék feletti szintjét a termek 7 százaléka érte el. Ez azt jelenti, hogy a termek 30 százaléka 50-60 százalék körüli bevételt produkált, emellett van ugyanennyi, amely 40-50 százalék körül termelt, 20 százalék körül vannak azok, amelyek 40 százalékot, és van még egy 20 százalékos csoport, aki 30 százalék alatti bevételt ért el – elemezte a nem túl rózsás helyzetet Kiss József.

SOK VENDÉGET VESZÍTENEK A VÉDETTSÉGI KÁRTYA MIATT

“Az év legrosszabb hónapja a június, a július és az augusztus. Most vette kezdetét az az időszak, amikor a legkevesebben látogatják a termeket” – elemezte a helyzetet a főtitkár. A főtitkár rámutatott, hogy nem azért nem mennek edzőterembe az emberek, mert drága, hanem más okok állnak a háttérben, például sokan munkanélkülivé váltak, de nagy gondot okoz a védettségi kártyához kötött belépés is.

A PANDÉMIA EGYIK LEGNAGYOBB VESZTESE A SZEKTOR

Amennyiben ez így marad, tehát nem érkezik az államtól beavatkozás vagy mentőcsomag, akkor komoly veszélybe kerülhet a szektor, amely – mint Kiss József is fogalmazott – a pandémia egyik legnagyobb vesztese. Összehasonlításképpen megjegyezte, hogy a járvány miatt ugyan az éttermeket is be kellett zárni, azonban ők tudtak házhoz szállítani, valamennyi bevételre szert ettek, amelyből a rezsit fedezni tudták, a szállodák is fogadhattak üzleti vendégeket, és az államtól még kompenzációban is részesültek a már lefoglalt szobák után. Ezzel szemben az edzőtermek nem részesültek ilyen kedvezményekben, a termek a bérleteket befagyasztani tudták vagy amennyiben a vendégek igényelték, akkor az árat visszatéríteni.

Az elmúlt időszakban sok terem hitelt vett fel, és azokból működtek, az újranyitással azonban ezeket el kell kezdeni törleszteni, ráadásul a szállítói tartozásokról, bérleti díj elmaradásokról még nem is beszéltünk.

A teljes interjút IDE kattintva tudod elolvasni, ha pedig szeretnéd, hogy megmeneküljön a kedvenc szegedi termed, kapd elő a védettségi kártyád és irány kondizni! Hidd el, jó lesz Neked és Nekik is, igazi win-win játék ez, a közös szegedi túlélés jegyében.

Forrás: Portfolio.hu

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb