Mindenmás

Napi pakk: igazi nyárias meleg napunk lesz, ma érkezik Szegedre a Sisi – kiállítás kollekciója

Igazi nyárias meleg napunk lesz Szegeden, ráadásul nem mindennapi izgalmakat is tartogat ez a kedd, ugyanis ma érkezik rendőri felvezetéssel városunkba az egyedülálló Sisi – kollekció a Móra Ferenc Múzeumba, de ma ünnepli szülinapját Besenyei Péter műrepülő versenyző és a Szomszédok Gábor Gábora is. Dobj be egy kávét és vesd bele magad a mai napba a Szeged365 híreivel!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Medárd, Ágnes, Vilmos, Tas, Ellák és Helga nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 1389 éve, 632 – ben meghalt Mohamed próféta, az iszlám vallás megalapítója.
  • 154 éve, 1867 – ben megkoronázták I. Ferenc József királyt és Erzsébet királynét. A kiegyezés folyamatának befejezéseként történt a koronázás a Budavári Nagyboldogasszony templomban (Mátyás-templom), amivel együtt általános amnesztiát hirdettek az 1848-49-es szabadságharc emigránsai számára.
Fotó: cultura.hu
  • 96 éve, 1925 – ben megszületett Barbara Bush egykori amerikai First Lady, George H. W. Bush volt amerikai elnök felesége.
  • Ma 86 éves Koltai János színész, rendező, a Madách Színház társulatának tagja (Szomszédokban ő játszotta Gábor Gábort).
Fotó: borsonline.hu
  • Ma 65 éves Besenyei Péter műrepülő versenyző, repülőoktató, berepülőpilóta.
  • Ma 70 éves Bonnie Tyler walesi rockénekesnő, szövegíró, üzletasszony.
  • Ma 55 éves Julianna Margulies amerikai színésznő (Vészhelyzet, A férjem védelmében).
  • 1884. június 8-án, Szegeden született Petri (Pick) Lajos szobrászművész.
Fotó: kozterkep.hu, Dr. Boros József emlékműve (Petri Lajos alkotása) a szegedi Kossuth Lajos sugárúton

MA IS FOLYTATÓDIK A JÚNIUSI STRANDIDŐ SZEGEDEN

Folytatódik az igazi júniusi strandidő, hiszen sok-sok napsütésre számíthatunk ma is Szegeden! Számottevő csapadék sehol sem valószínű, viszont többfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik az északi, északkeleti szelet. Hajnalban 14 fokot, majd délután 29-30 fokot mérhetünk Szegeden.

MA RENDŐRI FELVEZETÉSSEL ÉRKEZIK SZEGEDRE A SISI – KIÁLLÍTÁS KOLLEKCIÓJA

Újabb szakaszába lép a szegedi Sisi-kiállítás előkészítése: ma érkezik a leendő Sisi-kiállítás kollekciója a Móra Ferenc Múzeumba. A műtárgyak rendőri kísérettel utaznak majd Szeged felé. Ekkor érkezik meg a tárlat legkülönlegesebb darabja is: az az eredeti ruhaderék, melyben Erzsébet királynét meggyilkolták – küldte a múzeum közleményében.

MA FOLYTATÓDIK A KISSZESZFESZT

Hétfő este vette kezdetét a KISSZESZFESZT – avagy a Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ) minifesztiválja, amelynek a Szegedi Pinceszínház ad otthont. A következő napok alatt a társulat végigjátssza az elmúlt két év termését.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb