Mindenmás

Besurranó tolvajt fogtak el a szegedi rendőrök, elfogatóparancs volt már ellene

A Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai elfogták azt a 37 éves férfit, aki egy alsóvárosi lakópark ingatlanjába besurrant, majd onnan különböző értékeket vitt el – írja a police.hu.

Mint írják, a rendőrkapitányságra 2021. június 2-án érkezett bejelentés arról, hogy a lakásba ismeretlenek a nyitott ajtón keresztül behatoltak, onnan készpénzt és aranyékszereket tulajdonítottak el több, mint kétszázezer forint értékben. A széleskörű adatgyűjtés eredményeként – rövid időn belül – azonosították K. Istvánt, aki a bűncselekmény elkövetése után az őt kereső rendőrök elől elrejtőzött, így ellene elfogatóparancsot adtak ki. 

PÁR NAP ALATT ELFOGTÁK AZ ELKÖVETŐT

A nyomozók a körzeti megbízottakkal együttműködve megállapították a feltételezett elkövető búvóhelyét, ezért elfogását 2021. június 10-én a kora reggeli órákra időzítették. A megszerzett információk helytállónak bizonyultak, így az érvényben lévő körözés alapján elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. A rendőrök az eljárás során továbbá megállapították, hogy a gyanúsított egy 2021. május elején Szeged-Kiskundorozsmán történt, mintegy százezer forintot értékű lezárt állapotú kerékpár eltulajdonításáért is felelős, amiért szintén gyanúsítottként hallgatták ki. A férfival szemben üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Nem az első eset ez Szegeden és környékén:

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb