Mindenmás

Egy szegedi férfi tartott rettegésben két fiatalkorút: halállal fenyegette őket

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt ezzel a helybeli férfivel szemben, aki személyesen és telefon üzenetekben zsarolt ki pénzt két fiatalkorú sértettől.

A VÁDLOTT AZZAL FENYEGETTE A KISKORÚAKAT, HOGY BÁNTALMAZZA, VAGY MEGÖLI ŐKET, HA NEM FIZETNEK NEKI

A vádirat szerint a vádlott 2019. nyarán ismerkedett meg az egyik fiúval, de a kezdeti felületes kapcsolatuk ellenére több alkalommal kért tőle pénzt kölcsön. Ezeket eleinte a sértett még visszautasította, de 2020. novemberétől kezdődően a vádlott, hogy kérésének nyomatékot adjon, internetes üzenetküldő alkalmazásokon keresztül, de a nyílt utcán személyesen is megfenyegette a sértettet. Fenyegetéseiben a vádlott először csak a sértett bántalmazását helyezte kilátásba ha nem fizet, később már azt is közölte vele, hogy megöli. A sértett egy másik fiatalkorú barátja segítségét kérte, de végül a vádlott már mindkettőjüket fenyegetve követelte, hogy különböző összegeket adjanak át neki. Ennek érdekében a személyes vagy szöveges üzeneteken túl fenyegető tartalmú hangüzenetet is küldött a sértetteknek, melyben artikulálatlanul üvöltve követelőzött.

33 EZER FORINTOT SIKERÜLT KISZEDNIE A FIATALOKBÓL

A kitartó fenyegetések és erőszakos fellépések hatására a sértettek tartottak és féltek az idősebb, felnőttkorú vádlottól, melyre a férfi úgy is ráerősített, hogy Szegeden különböző házakra mutatott rá, mint ahol olyan emberek laknak, akik segítenek neki a pénz megszerzésében. A fenyegetések hatására a két sértett 2020. novemberében három napon keresztül több részletben mindösszesen 33.000 forintot adott a vádlottnak, amely az eljárás során nem térült meg. A járási ügyészség a vádlottat folytatólagosan, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ข่าวบอล
'Fel a tetejéhez' gomb