Mindenmás

Elhunyt Nagy Zoltán, a Szegedi Nemzeti Színház egykori tagja

Elhunyt Nagy Zoltán, a Szegedi Nemzeti Színház egykori tagja. Az Újszínház Budapest Facebook oldalán a teátrumigazgatóság szűkszavú közleményben adott hírt a színművész haláláról.

Az oldalon így írnak: “Nagy Zoltán színművész szerdán hajnalban meghalt. A családdal történő egyeztetés után szolgálhatunk bővebb információval. Nyugodjon békében!”

SZEGEDEN TANULT A SZÍNMŰVÉSZ

Nagy Zoltán Ivánka Csaba-díjas, Aase-díjas színművész 1943-ban született Budapesten. Tanárnak készült, 1966-ban a szegedi tanárképző főiskolán magyar–történelem–ének szakon végzett. A színészmesterség már hallgatókorában érdekelte, pályája így már a Szegedi Egyetemi Színpadon elkezdődött. Előbb a Veszprémi Petőfi Színház tagja volt (1966–1975), majd öt évre a Szegedi Nemzeti Színházhoz szerződött. Két év szolnoki (Szigligeti Színház) kitérő után kilenc éven át a Nemzeti Színházban játszott, 1991-ben a Pécsi Nemzeti Színházhoz került, majd 1992 és 1998 között szabadúszóként dolgozott. Az Újszínházhoz 1998-ban szerződött.

SZÁMTALAN SZEREPBEN LÁTHATTUK

Nagy Zoltán számtalan szerepben mutathatta meg tehetségét. Fontosabb szerepei között jegyzik a La Mancha lovagját (Mitch Leigh: La Mancha lovagja), Lucifert (Madách Imre: Az ember tragédiája), Lőrinc barátot (Shakespeare: Rómeó és Júlia), és számos filmben is láthattuk (Família Kft., Villanyvonat, Ferike, Vörös föld).

Forrás: Újszínház, Index.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: adsorbtie cu carbon activ
'Fel a tetejéhez' gomb