Mindenmás

Nagy kérdés, hogy mehetett át a szegedi gyilkos a vadászpuskához szükséges pszichológiai vizsgán – még több részlet a szegedi kettős gyilkosságról (18+)

Egyetemista kora óta betegesen és reménytelenül szerelmes volt egykori diáktársnőjébe, a 24 éves H. Eliza Zoéba a szegedi kettős gyilkos, a 28 éves Dr. V. Dániel – írja ma reggeli cikkében a Blikk. A lap az egyik áldozat, Sz. Tamás több ismerősével is beszélt, újabb részleteket derítve ki a tragédiához vezető történésekről.

NEM SEJTETTÉK, HOGY A LÉPCSŐHÁZBA KÖLTÖZÖTT A LÁNY BETEGES RAJONGÓJA

A Blikk információja szerint a 24 éves Zoé és újdonsült szerelme, a nemrég laborasszisztensként végzett Tamás pár hónapja költözött első, közös otthonukba, a szegedi Petőfi sugárút egy második emeleti lakásába, épp mostanában lett volna az ideje, hogy a fiú bemutassa szerelmét a családjának. A lap azt írja, a pár nem sejtette, hogy Eliza beteges rajongója, a gyógyszerészként dolgozó V. Dániel pár hete lakást bérelt ugyanabban a házban. V. Dánielnek egyébként volt egy saját lakása is, amit gazdag szülei Szegeden vettek neki, a másik csak azért kellett, hogy onnan lesse, figyelje a lány életét, akibe már egyetemista korában reménytelenül szerelmes volt. “Dániel nem volt egy megnyerő külsejű, szép arcú fiatalember. Hiába volt gyógyszerész, ápolatlanul, szőrösen és kócosan mászkált mindenhová” – mesélte a gyilkossá vált férfi szomszédja.

FURCSÁN VISELKEDETT AZ UTÓBBI IDŐBEN

Hétfőn több Szeged 365 olvasó is ránk írt, akik személyesen is ismerték az elkövetőt. A jó módú újszegedi családból származó férfit egytől egyig zárkózott, introvertált személyiségnek írták le. A Bors által megkérdezett szomszédok szerint a gyógyszerész – aki a lap szerint népszerű volt a hallgatók körében és tanulmányait is eredményesen folytatta – az utóbbi időben furcsán viselkedett. Látszott rajta, hogy fájdalom gyötri, a külsejét is elhanyagolta.

NAGY KÉRDÉS, HOGY MEHETETT ÁT A PSZICHOLÓGIAI VIZSGÁN

V. Dániel pár hete szerezte meg a vadászpuskához a fegyvertartási engedélyt, vélhetően azért, hogy leszámoljon szerelmével és a vetélytársával. Hetekig figyelte a lányt és annak új kedvesét, akiket szombat este kíméletlenül kivégzett. Nagy kérdés, hogy a fegyvertartási engedélye megszerzése előtt hogy ment át a pszichológiai vizsgán.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb