Mindenmás

10-ből 9 szegedi Trónok harca rajongó most egyszerre gyászol: elhunyt Hodor magyar hangja, Garamszegi Gábor

Meghalt Garamszegi Gábor szinkronszínész-buszvezető, Hodor magyar hangja – írja a Szeretlek Magyarország. A szegedi közönség leginkább a Trónok harcának köszönhetően ismerhette, de volt az Év buszvezetője is a BKK-nál.

59 évesen elhunyt Garamszegi Gábor szinkronszínész, akit a magyar nézők a Trónok harca Hodorjának magyar hangjaként ismerhettek többek között – derül ki az Active Studio Facebook-oldaláról. Garamszegi 36 éves korában kezdte szinkronszínészi pályafutását, számos sorozatban és filmben volt hallható, például a Scooby Doo-ban, az Akirában, a Simpson család mozifilmben, a Harry Potter 3 és 5-ben és a Mátrix 3-ban is.

SZERETTE HODOR SZEREPÉT

Legismertebb szinkronszerepéről, Hodorról a Trónok harcából korábban azt mondta: nem volt jelentős szerep, nem is gondolja, hogy ez alapján bárki is felismerné a hangját, de mégis szerette csinálni, mert egy aranyos és jelentős szereplőről volt szó a sorozatban. Garamszegi Gábor azt is mondta, úgy érezte, a szakmai telítettség miatt nagyobb szerepekre nem sok esélye van, később ezért is állt BKV sofőrnek, pár évvel ezelőtt pedig megszavazták az év legjobb buszsofőrének is. Később akkor került a hírekbe, mikor kiderült: a jobb anyagi körülmények miatt Norvégiába költözött családjával.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb